JAK Tatbikatı Büyüledi

Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Süleyman Demirel Üniversitesi'nde (SDÜ) "Afetler ve Afetlere Müdahale Durumu" bilgilendirme toplantısı kapsamında tatbikat gerçekleştirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Aralık 2012 14:32
JAK Tatbikatı Büyüledi

SDÜ Arama Kurtarma Araştırma ve Uygulama Merkezi (AKUM) tarafından SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Konferans ve Fuaye Salonu'nda gerçekleştiren toplantıya, SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Ömer Uyan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Akyıldız, Ortadoğu toplumlarının kaderci bir anlayışa sahip olduğunu, ancak bu anlayışın deprem ve yangın felaketlerini bertaraf etmediğini kaydetti. İnsanın dünyadaki en değerli varlık olduğunu belirten Akyıldız, insanın ancak rasyonel tedbirlerle korunabileceğini ifade etti. Doğal afetlerde yaşanacak kayıpların önüne geçebilmek için arama kurtarma ekiplerinin her zaman hazır olması gerektiğini vurgulayan Akyıldız, "Doğal afetlerin ortaya çıkardığı yıkıntılarda, enkazlarda hayat suyu bekleyen insanların gözlerini dünyaya yeniden açarken ilk gördükleri, arama kurtarma ekiplerinin melekleridir. İnsan ihtiyacı ne kadar yoğun ise ona ulaşan el o kadar değerlidir. Bu nedenle arama kurtarma ekiplerinin donanımlı olması gerekir. JAK da bu donanıma sahip" dedi.

Akyıldız, toplumun gerekli önlemleri alan ve arama kurtarma ekiplerine daha az iş bırakan bir toplum olması gerektiğini söyledi.
Jandarma Komutanlığı Arama Kurtarma Taburu Komutanı Binbaşı İbrahim Akgün de JAK'ın yaptığı çalışmaları anlattı. Konuşmaların ardından Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Ömer Uyan, Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız'a günün anısına plaket verdi.
Toplantıdan sonra JAK ekipleri, hastane bahçesinde oluşturulan temsili enkaz alanında, "Güz" ve "Talas" adlı köpeklerle yaralının kurtarılmasını gösterdi. Ekipler, daha sonra hastane binasının tepesinden yaralıyı halatla güvenli bir şekilde yere indirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.