Jandarma Tarihi Eser Kaçakçılığını Yakaladı

Jandarma Tarihi Eser Kaçakçılığını Yakaladı

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Temmuz 2017 21:47
Jandarma Tarihi Eser Kaçakçılığını Yakaladı

Isparta İl Jandarma Komutanlığı’nca Yalvaç’ta bir Y.O isimli şahsın evine yapılan operasyonda 23 arkeolojik obje, 44 taş eser, 7 ruhsatsız tüfek ele geçirildi.
 
Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Isparta İl Jandarma Komutanlığına yapılan ihbar sonucunda Yalvaç ilçesinde bir şahsın evinde çok miktarda eski eser bulundurduğu yönünde bilgiler alınmıştır.
 
            İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince; Yalvaç ilçesinde Y.O. isimli şahsın evinde çok miktarda çeşitli dönemlere ait eski eserlerin bulunduğu ihbarının alınması üzerine, adli makamlardan alınan arama kararı ile şahsın evinde ve eklentilerinde yapılan arama sonucunda (23) adet arkeolojik obje, 44 adet taş eserler ile 7 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirilmiştir.
 
            Şüpheli Y.O. hakkında adli işlem başlatılmıştır.
 
            Isparta İl Jandarma Komutanlığı, Isparta ilinin kültürel ve tarihi zenginliklerini korumaya yönelik faaliyetlerini kararlılıkla sürdürmeye devam edecektir.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.