Jandarmadan Güven ve Huzur Uygulaması

Jandarmadan Güven ve Huzur Uygulaması

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Aralık 2018 16:50
Jandarmadan Güven ve Huzur Uygulaması

İl Jandarma Komutanlığı, bölgesel güven ve huzur uygulaması yaptı. Uygulama kapsamında 2 bin 848 kişi sorgulandı, 531 araç kontrol edildi. Kontrollerde çeşitli suçlardan aranan 10 şahıs yakalandı.

İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler 30 Kasım – 1 Aralık tarihlerinde jandarma sorumluluk bölgelerinde huzur ve güven uygulaması yaptı. Yapılan uygulamayla ilgili bilgilendirme yapan İl Jandarma Komutanlığı, “Halkın emniyet ve asayişinin sağlanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir” denildi.

İl Jandarma Komutanlığı uygulamanın detaylarını şu şekilde açıkladı; “Kamu düzenini, emniyet ve asayişi bozmayı hedef alan terör ve suç örgütlerinin her türlü faaliyetlerine engel olmak, suç ve suçlularla etkin bir şekilde mücadele ederek huzur ve güven ortamının devamını sağlamak, suç işleme amacındaki şahısların caydırılması, aranan şahıs ve araçlar ile her türlü suç aletlerinin ele geçirilmesi, düzensiz göçün önlenmesi maksadıyla; 30 Kasım-01 Aralık 2018 tarihinde jandarma sorumluluk bölgesinde; 20.00-22.00 saatleri arasında sabit yol kontrolü, araç ve şahıs araması, göçmen kaçakçılığının önlenmesi, düzensiz göçün önlenmesi maksadıyla göçmen kaçakçılığı yapılabilecek araçlar ile yabancı şahısların kontrolü, 22.30-00.30 saatleri arasında ise umuma açık yerlerde kontrol şeklinde 2 (İki) aşamalı olarak Bölgesel Güven ve Huzur Uygulaması icra edilmiştir.

Uygulama kapsamında; (2.848) şahıs sorgulanmış, (531) araç kontrol edilmiş, çeşitli suçlardan aranan (10) şahıs ve arama kaydı bulunan (2) araç yakalanmış, (1) içkili umuma açık yerde; iş yerinde garson olarak çalışan (9) bayan şahsın müşteriler ile birlikte aynı masada oturmak suretiyle konsomatrislik yapması, Sosyal Sigortalar Kurumuna bildirimlerinin yapılmaması, bulaşıcı hastalığı bulunmadığına dair sağlık raporunun alınmaması ve 1774 Sayılı Kimlik Bildirim Kanunu kapsamında kimlik bildirimlerinin yapılmaması nedeniyle işyeri sahibi hakkında idari yaptırım kararı uygulanmak üzere tanzim edilen tutanaklar ilgili kurumlara gönderilmiştir.

Ayrıca Jandarma Trafik Timleri tarafından (37) araç sürücüsüne (15.440) TL. idari para cezası uygulanmış, (10) araç trafikten men edilmiştir.
Halkın emniyet ve asayişinin sağlanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.