Jandarmadan ‘Kenevir’ Operasyonu

Jandarmadan ‘Kenevir’ Operasyonu

Yayınlanma:
Jandarmadan ‘Kenevir’ Operasyonu

Yalvaç’a bağlı Bağkonak Köyü’nde bir şahsın uyuşturucu madde elde etmek amacıyla yasadışı yollarla kenevir yetiştirdiği bilgisine ulaşan jandarma şahsın evinde ve bahçesinde yaptığı aramada kenevir, av tüfeği ve esrar ele geçirdi. 

Uyuşturucuya karşı amansız bir mücadele başlatan kolluk kuvvetleri çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Jandarma ekipleri Yalvaç’a bağlı Bağkonak’ta istihbari bilgileri değerlendirerek 35 yaşındaki bir şahsın evine ve bahçesine operasyon düzenledi. 

Düzenlenen operasyonda 64 kök kenevir bitkisi, 2 adet av tüfeği ve 352 gram kubar esrar ele geçirildi. 35 yaşındaki F.D. gözaltına alınarak adli mercilere sevk edildi. 

İl Jandarma Komutanlığı’nın, operasyonla ilgili yaptığı bilgilendirmede; “Isparta İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbari çalışmalar sonucunda; Yalvaç ilçesi Bağkonak köyünde bir şahsın uyuşturucu madde elde etmek maksadıyla yasadışı kenevir bitkisi ektiği yönünde bilgiler elde edilmiştir. Isparta İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince; Yalvaç ilçesi Bağkonak köyünde F.D isimli şahsın uyuşturucu madde elde etmek maksadıyla yasadışı kenevir bitkisi ektiğine yönelik alınan bilgi üzerine, yapılan araştırma, takip ve adli makamlardan alınan arama kararı ile şahsın evinde eklentilerinde ve bahçesinde yapılan arama sonucunda boyları 30-120 cm arasında değişen ve fasulyelerin içerisine ekili vaziyette (64) kök kenevir bitkisi, (2) adet av tüfeği ve kurutulmaya bırakılmış (352) gram kubar esrar ele geçirilmiş olup yakalanan malzemeler muhafaza altına alınarak, kenevir bitkileri yakılmak suretiyle imha edilmiştir. Yasadışı kenevir bitkisi yetiştirdiği tespit edilen F.D. (35) isimli şahıs adli makamlara sevk edilmek üzere gözaltına alınmıştır.  Isparta İl Jandarma Komutanlığı, halkın huzur ve güvenine yönelik faaliyetlerini kararlılıkla sürdürmeye devam edecektir” denildi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.