Jandarma’dan Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu!

Jandarma Komutanlığı’nın uzun süredir takip ettiği bir kişi, sit alanından kaçak kazı sonucu bulduğu barışı simgeleyen güvercin motifli tarihi eserle evinde yakalandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Ocak 2013 17:08
Jandarma’dan Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu!

Isparta İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından uzun süredir takip edilen bir kişi, kaçak kazı sonucu bulduğu ve evinde sakladığı tarihi eser malzemeleriyle yakalandı.

Edinilen bilgilere göre, aldığı bilgiler doğrultusunda bir şahsın sit alanı ilan edilen bölgede kaçak kazı çalışması yaptığını ve bulduğu malzemeye müşteri aradığını bilgisine ulaşan İl Jandarma Komutanlığı harekete geçti.

Söz konusu şahsı bir süredir takibe alan jandarma ekipleri, önceki gün Bağlar Mahallesi’nde bir eve operasyon düzenledi.

Yapılan çalışmalar sonucunda, 145 cm. uzunluğunda ve 72 cm. genişliğindeki mermer üzerine yazılmış ‘Grekce’ yazılar ve barışı simgeleyen güvercin motifli eski dönemlere ait tarihi eser malzemeye, jandarma ekipleri tarafından el konuldu.

Tarihi eser malzemenin, sit alanında yapılan kaçak kazı çalışmaları sonucunda bulunduğunu tespit eden kolluk kuvvetleri, bahse konu şahsı gözaltına aldı.
Olayla ilgili tahkikat devam ederken, henüz ismi açıklanmayan şüphelinin geçtiğimiz gün adli makamlara sevk edildiği öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.