Jandarma’dan Tarihi Eser Operasyonu

Isparta İl Jandarma Komutanlığınca bir süredir ele geçirilme çalışmaları devam eden Afrodit isimli heykel Manisa ili Soma ilçesinde ele geçirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Mayıs 2013 12:32
Jandarma’dan Tarihi Eser Operasyonu

"İl J.K.lığı personeli bir süre önce M.S. 2’nci Yüzyıla ait olduğu değerlendirilen Afrodit isimli heykelin tarihi eser kaçakçılarının elinde bulunduğu bilgisine ulaşmıştır. Isparta İl J.K.lığınca bu şahıslar takibe alınarak izlenmeye başlanmış olup, heykelin en son Manisa ili Soma ilçesinde H.Y (57) isimli şahsın elinde olduğu tespit edilmiştir. (85) cm yüksekliğinde, (260) kg. ağırlığında oturur vaziyetteki Afrodit heykeli Isparta İl J.K.lığı personeli tarafından yakalanmıştır.

Müze Müdürlüğü tarafından yapılan incelemede, eserin M.S. 2’nci yüzyıla ait, gerçek ve paha biçilemez değere sahip bir parça olduğu belirtilmiştir. Ayrıca, heykelin Roma dönemine ait olup, 2863 Sayılı yasa kapsamında korunması gerekli, taşınır mahiyetteki kültür ve tabiat varlıklarından olduğu değerlendirilmiştir” denildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.