Jandarmadan Uyuşturucu Operasyonu: 2 Kişi Tutuklandı

Evlerinde kenevir yetiştirmişler. Jandarma operasyon düzenledi...

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Temmuz 2017 10:58
Jandarmadan Uyuşturucu Operasyonu: 2 Kişi Tutuklandı

Gelendost ve Yalvaç ilçelerinde evlerinde ve eve ait eklentilerde kenevir bitkisi yetiştirildiği istihbaratını alan jandarma operasyon düzenledi. 3 kişiyi gözaltına alan jandarma şahısları adli mercilere sevk etti. 2 kişi tutuklandı. 1 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan bilgilendirmede; "Isparta İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbari çalışmalar sonucunda; Yalvaç ilçesinde iki şahsın kenevir bitkisi yetiştirdiği ve uyuştrucu madde imal ve ticaretinin yaptığı, Gelendost İlçesinde (1) şahsın Uyuşturucu madde elde etmek maksadıyla yasadışı kenevir bitkisi ektiği yönünde bilgiler elde edilmiştir..

İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince; Yalvaç ilçesinde S.G ve A.A. isimli şahısların uyuşturucu madde elde etmek maksadıyla kenevir bitkisi yetiştirdiği ve esrar maddesi bulundurdukları bilgisinin alınması üzerine, adli makamlardan alınan arama kararı ile şahısların ev ve eklentileri ile kenevir bitkisi ektiği arazide yapılan arama sonucunda kenevir bitkilerinin bir kısmını sökerek kurutmaya bırakılmış halde (7600 gr.) uyuşturucu esrar maddesi, (415) kök kenevir bitkisi ve (2 adet) ruhsatsız pompalı av tüfeği ele geçirilmiştir.

İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince; Gelendost ilçesinde T.Y. isimli şahsın uyuşturucu madde elde etmek maksadıyla yasadışı kenevir bitkisinin ektiğinin bilgisinin alınması üzerine, adli makamlardan alınan arama kararı ile şahısların ev ve eklentileri ile kenevir bitkisi ektiği bahçede yapılan arama sonucunda boylarının 50 cm ile 200 cm arasında değişen (49) kök kenevir bitkisi ve (10 gr) kenevir bitkisi tohumu ele geçirilmiş olup, yakalanan malzemeler muhafaza altına alınmıştır.

Adli makamlara sevk edilen S.G ve A.A isimli şüpheliler tutuklanmış olup Yalvaç B Tipi kapalı cezaevine teslim edilmiştir. Diğer şüpheli T.Y tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır" denildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.