Japon Günleri Seneye Isparta’da Kutlanacak

Hızırbey Mahallesinde Halk Eğitim Merkezi tarafından 7 ay önce açılan giyim ve el sanatları kursu dün açılışı gerçekleştirilen bir sergi ile sona erdi.

Yayınlanma:
Japon Günleri Seneye Isparta’da Kutlanacak

Hızırbey Mahallesinde gerçekleştiren serginin açılışı Japonya’dan gelen misafirler ve Vali Memduh Oğuz tarafından gerçekleştirildi.

Vali Memduh Oğuz ise iki ülke arasında gelecek yıl gül üzerine en son teknolojik gelişmelerin ele alınacağı ortak bir çalışmayı Isparta’da yapacaklarını belirtti.

Vali Oğuz; “ İnşallah önümüzdeki yıl Japonya ve Isparta arasında Güneykent merkezli olmak üzere çok güzel bir etkilik yapacağız ve Türk Japon Kültür Derneği bir Türk günü bir festivali Güneykent’te düzenleyecek. Bu festival sadece bir görüntü ve eğlence değil, gül ilgili en son teknolojik gelişmeler olacak. Şehrimize büyük bir derinlik kazandıracak bir etkinlik olacak bundan dolayı değerli konuklarımıza teşekkür ediyorum, değerli Güneyket belediye başkanımız Fahrettin gözgünü gönülden kutluyorum” dedi.

Türk Japon Kültür Derneği Başkanı Kanji İshimoto Bu yıl Ankara ve Safranbolu’da yaptıkları Japon Günlerini önümüzdeki yıl Isparta’da düzenleyeceklerini belirtti.

Japonya’da düzenlenen Gül Fuarından Dernek yöneticileri ile tanıştıklarını belirten Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün Türkler ve Japonlar arasında büyük bir bağ olduğuna dikkat çekti.

Davetliler ardından el emeği göz nuru giyim ve el sanatları eserlerini gezdiler. Hızırbey Sosyal tesilerinde açılan giyim ve el sanatları sergisi hafta sonuna kadar açık kalacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum