Japonlar Isparta’ya Gül Toplamaya Gelecek

Isparta, Bulgaristan’a gül toplamaya giden Japon turistleri Türkiye’ye çekmeyi hedefliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Ocak 2013 10:36
Japonlar Isparta’ya Gül Toplamaya Gelecek

Bunun için tur operatörleriyle görüşmeler yapan Ispartalı yetkililer, bu yaz ilk gül turisti kafilesini bekliyor. Dünyaca ünlü güllere sahip Isparta’nın hedefi yılda bin turist.

DÜNYACA ünlü Isparta gülünü toplatmak için Japon turistin peşine düşen Türkiye, tur operatörleriyle temasa geçti. AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, Japonya’dan her yıl Bulgaristan’a 45 bin turistin ‘bedava gül toplamak için’ gittiğini öğrenince projeyi başlattıklarını söyledi. Isparta’da yaklaşık 1 ay süren gül toplama mevsimi sırasında, genellikle diğer ürünlerin aksine Güneydoğu ve Doğu’dan tarım işçisi gelmediğini, Isparta’nın çevresinden insanların gül toplamaya geldiğini, günlük yevmiyenin ise 20-30 lira civarında bulunduğunu anlatan Özel, şunları söyledi:

Bu yıl hedef bin Japon turist

“Aslında bizim amacımız bedava gül toplayıcısı temin etmek değil. Sonuçta gül toplamak yüklü bir masraf getirmiyor. Ancak bunun tanıtıma ve turizme büyük katkısı olacak. Gül toplamanın insan üzerinde olumlu etkisi olduğu, terapi gibi bir etki yarattığı söyleniyor. Bu nedenle Japonlar bundan yararlanmak için gül toplama turlarına çıkıyormuş. Isparta’nın gülü dünya çapında ünlü. Çok özel bir kokusu var.

İlk etapta Bulgaristan’a rakip olamayız. Amacımız başlangıçta Isparta gülünü tanıtmak ve turizme katkı yapmak. Japonlar gül toplamaya geldiğinde konaklayacak, harcamaları olacak, bir de gülümüzü dünya çapında tanıtacağız. O nedenle bizim için ilk etapta hedef yıllık bin turiste ulaşmak. Bu şekilde başlayabilirsek devamının katlanarak geleceğini düşürüyoruz. Tur şirketleriyle bağlantı kuruldu. Bu yaz ilk kafilenin gelmesini bekliyoruz. İlk turdan itibaren Isparta gülünün farkına varan Japon turistlerin Bulgaristan yerine bize yöneleceğini umuyoruz.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum