Japonya’daki Fuarda 'Isparta Gülü' Tanıtılacak

Dünyanın en önemli fuarları arasında yer alan ve Japon Devlet Televizyonu’nun organizesiyle 9 Mayıs 2012 tarihinde yapılacak Gül Festivali’ne, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı(BAKA)'nda katılacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Mayıs 2012 15:26
Japonya’daki Fuarda 'Isparta Gülü' Tanıtılacak

Dünyanın en önemli fuarları arasında yer alan ve Japon Devlet Televizyonu’nun organizesiyle 9 Mayıs 2012 tarihinde yapılacak Gül Festivali’ne, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı(BAKA)'nda katılacak. Kalkınma ajansları içinde sadece BAKA’nın davetli olduğu festivalde, 'Isparta Gülü', Güneykentli hanımlar tarafından yapılan hediyelik eşyalarla anlatılacak.

Isparta ve güle dair ne varsa, Japonya’nın Tokyo kentinde düzenlenecek olan Gül Festivali’nde tanıtılacak. Dünyanın en önemli fuarları arasında yer alan ve Japon Devlet Televizyonu’nun organize ettiği Gül Festivali’ne, BAKA da katılacak.

Kalkınma ajansları içinde sadece BAKA’nın davetli olduğu festivalde, 'Isparta Gülü’nü ve gülle yaşantıyı merkeze bağlı Güneykent’te yapılan hediyelik eşyalar anlatacak. Kapı süsleri, magnetler, gül toplamayı sembolize eden eşekte gül taşıma, tabakta gül gibi birçok çeşit hediyelik eşya Japonya yolcusu.

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, “Güneykent kasabasında belediyenin öncülüğünde, Gönen Kaymakamlığı'nın desteğiyle bayanlarımız güle ilişkin tasarımlı süs eşyaları yaptılar. Bunlar kasabaya gelen turistlere satılacak. Ya da oralara gönderilecek.” dedi.

Engin, “Dünyanın yüzde 60 gül üretimini Isparta yapıyor. Fakat, dünyada yüzde 10 bile tanınmıyor. Biz tanıtım oranının yükseltilmesi için çaba harcıyoruz. Japon turistleri buraya çekmek bizim hayalimiz. Onlar kültür turizmini çok seviyorlar. Sagalassos, Pisidia Antiocheia gibi. Isparta’da gülle ilgili konaklama, gül bahçelerinde gül toplama, onun dışında da Güneykent kasabasında alternatif turizm açısından pansiyonlar oluşturmaya çalışıyoruz. Japonlar, yerel yaşamın olduğu temiz, nezih yerleri istiyorlar.” diye konuştu. Tuncay Engin, turizmin çeşitlendirilmesi adına Japonya ile yapacakları çalışmalardan da oldukça umutlu olduklarını söyledi.

Japonya’nın Tokyo kentinde yapılacak olan Gül Festivali’ne, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun, ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç da katılacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.