Kaç Borçlu Dosya Var? Yapılandırmaya Kaçı Başvurdu?

Kaç Borçlu Dosya Var? Yapılandırmaya Kaçı Başvurdu?

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Kasım 2016 13:39
Kaç Borçlu Dosya Var? Yapılandırmaya Kaçı Başvurdu?

DEMOKRAT GAZETESİ'NİN HABERİ

İl Defterdarı Nazım Kaya, bazı alacakların yeniden yapılandırılması başvuruları için son 4 güne girildiğini belirterek; “Şu ana kadar Isparta’da 55 bin borçlu dosyadan 26 bini müracaatta bulundu” dedi.

Bazı alacakların yeniden yapılandırmasına ilişkin fırsat Türkiye’de rekora koşuyor. Vatandaşlardan gelen talep üzerine 31 Ekim’den 25 Kasım’a kadar uzatılan yapılandırmanın Isparta’daki durumuyla ilgili İl Defterdarı Nazım Kaya, bilgiler verdi. Isparta’da 55 bin borçlu dosyadan 26 bin dosyanın yapılandırılması için başvuruda bulunulduğunu ifade eden Kaya, bu rakamın Türkiye ortalamasına yakın bir rakam olduğunu söyledi.

KAYA; “YAPILANDIRMA
ORANINDA % 49’A ULAŞTIK”
Borçlu mükellef ve vatandaşlara yapılandırma fırsatı getirildiğini vurgulayan İl Defterdarı Nazım Kaya, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi: “Bu bağlamda 19 Ağustos’ta kanunun yayınlandığı tarihten itibaren bugüne kadar 26 bin adet mükellefimiz müracaatta bulunmuş, bu sayı sayın bakanımızın açıkladığı Türkiye ortalamasına, yüzde 46 oranını geçmiş durumdadır. Zira, ilimizde yapılandırmanın mükelleflere oranı % 49’a ulaşmış bulunmaktadır. Vatandaşlarımızın bu duyarlı yaklaşımı ve başvurularından dolayı teşekkür ediyorum. Ancak bu yeterli değildir. Bunun yüze 60 - 70 hatta yüzde 100’e ulaşması gerekmektedir” dedi.

“YAPILANDIRMADA SON 4 GÜN”
Yapılandırma başvuru süresinin 25 Kasım’a kadar uzatıldığını ve bu sürenin de son günlerine gelindiğini dile getiren İl Defterdarı Nazım Kaya; “Bilindiği gibi bu süre ilk etapta 31 Ekim idi. Sonra uzatıldı ve şimdi 25 Kasım’da başvuru süresi bitmiş olacak. Dolayısıyla mükelleflerimizin ve vatandaşlarımızın en son yapılandırma olan bu kanundan faydalanması ve bu fırsattan yararlanmaları en doğru işlem olacaktır. Onun için vatandaşlarımızın bu duyarlı hareketinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu yapılandırma sadece vergi borçlarının yapılandırması değil, özellikle belediyelerin, odaların, SGK’ya borcu olan mükellef ve vatandaşlarımızın da borçlandırmalarına yapılandırma getirdiği için bu yapılandırma sadece Maliye Bakanlığı’nın değil tüm bakanlıkların ve belediyelerin borçların tahsiline imkan veriyor” açıklamasında bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.