Kaçak Avcılığa Geçit Yok

Kaçak Avcılığa Geçit Yok

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Eylül 2017 09:45
Kaçak Avcılığa Geçit Yok

Türkiye’nin ikinci en büyük tatlı su gölü ve doğal içme suyu havzası olmasının yanı sıra biyolojik çeşitlilik değerleri bakımından uluslararası öneme sahip sulak bir alan olan Eğirdir Gölünün korunması büyük önem taşıyor. 

Bu çerçevede Isparta Valiliği koordinesinde ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda Eğirdir gölü Türkiye’nin en temiz göllerinin başında geliyor. 

Eğirdir Gölünün çevresel olarak koruma tedbirlerinin yanında gölde yaşayan canlıları da koruma tedbirleri üst seviyede sürdürülüyor. 

Gölde yaşayan canlıları tehdit eden önemli unsurlarında başında gelen kaçak ve kontrolsüz avcılıkla mücadele kapsamında Isparta Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol ekipleri tarafından 2017 yılında bugüne kadar toplam 843 denetim gerçekleştirdi. 

Bu denetimlerde 24 adet cezai işlem sonucu yaklaşık 28 bin TL idari para cezası verildi. Su Ürünleri Kontrol Ekiplerince ayrıca 14.610 metre kullanılması yasak olan ağa, 8 adet zıpkına, 2 adet göl trolüne, 43 adet kerevit sepetine, 807 kilo satışı yasak balığa ve 2 ton kara salyangozuna el konuldu.

7/24 esasına göre görev yapan Isparta Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol ekiplerinin denetimlerine aralıksız olarak devam edeceği bildirildi.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.