Kaçak Avlananlar Yandı!

2011-2012 av sezonunun 26 Şubat 2012 tarihine kadar devam edeceğini söyleyen Ülker, avcıların uyması gereken kuralları açıkladı.

Yayınlanma:
Kaçak Avlananlar Yandı!

Çevre İl Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Sema Ülker, yaban keçisi avlayanlara 12 bin TL para cezası kestiklerini söyledi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Sema Ülker, yasak olan bölgeye girildiği takdirde ağır para yaptırımlarının uyguladıklarını bildirdi.

Ülker, far avı yaparak avlanan avcılara da sitemde bulundu. Sema Ülker; “Hiçbir savunması olmayan olduğu yerde put gibi duran hayvana nasıl kurşun sıkıyorsunuz. Far avı yapmayın. Duyarlı vatandaşlarımızdan ricamız, far avı yaparken gördüğünüzde direk Alo 177’yi, Jandarma’yı, Emniyet’i arayın. Bizlerin cep telefonlarını bilenler hemen arasın. Ayrıca av limitlerine uymayanlar da kuş gruplarında 350 ile 500 TL, yaban domuzunda 500 TL para cezası var” dedi.

Son günlerde kaçak avlanan çok sayıda avcı ihbarı aldıklarını söyleyen Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Ülker, “Avcılık belgesi olmadan avcılara ağır para cezaları uyguluyoruz. Gelin Müdürlüğümüz bünyesinde yapılan kurslara katılın” dedi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Sema Ülker, Isparta dağlarında bulunan yaban keçilerinin avlanmasının yasak olduğu söyleyerek; “Yaban keçileri vurulduğu takdirde 12 bin TL para cezası var. Çeşitli tazminat cezaları var” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.