Kaçak Avlanmaya İzin Yok

Orman ve Su İşleri 6.Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından Antalya, Burdur ve Isparta illerini kapsayan bölgede, av yasağı olmamasına rağmen 264 kişinin kaçak avlanırken yakaladığı bildirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Şubat 2012 13:29
Kaçak Avlanmaya İzin Yok

Orman ve Su İşleri 6. Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından Antalya, Burdur ve Isparta illerini kapsayan bölgede, av yasağı olmamasına rağmen 264 kişinin kaçak avlanırken yakaladığı bildirildi.

Orman ve Su İşleri 6. Bölge Müdürü Salim Özdemir, 26 Şubat'ta sona erecek av mevsiminde şartları yerine getiren avcıların rahatça avlanabildiğini söyledi. Özdemir, Antalya, Burdur ve Isparta illerini kapsayan bölgede av hayvanlarının eş tutma, yuvalanma, yumurtlama ve yavrulama dönemi de gözetilerek av sezonunun başlangıç ve bitiş tarihlerine Merkez Av Komisyonunca karar verildiğini hatırlattı.

Avcılık belgesi ve avlanma izni alan kişilerin, kanuna göre izin verilen yerlerde, izin verilen türleri, izin verilen miktarda ve zamanda avlanma hakkına sahip olduğunu belirten Özdemir, "Bölgemizde 2011-2012 av dönemi içerisinde av sezonunun başladığı 13 Ağustos tarihinden bu yana yapılan denetimlerde 'Kara Avcılığı Kanunu'na muhalefetten 264 kişi hakkında işlem yapılırken bu kişilere 265 bin 480 lira idari para cezası kesildi. Ayrıca vurmuş oldukları yaban hayvanlarına ilişkin 150 bin 215 lira tazminat bedeli tahsil edildi" dedi.

Özdemir, avda kullanılması yasak olan araçlarla da avlanan yasadışı avcıların da araç ve gereçlerine el konularak mülkiyetinin de kamuya geçirildiğini vurguladı.

26 Şubat'tan itibaren belgesi olan kişilerde dahil avcılık yapılmasının yasak olduğuna işaret eden Özdemir, "Avcılarımızdan bu konuda duyarlılık bekliyoruz. Bu tarihten itibaren bölgede yapılacak her türlü avcılık faaliyetinde güvenlik güçlerine ihbar edilmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Öte yandan bölgede, sezon içinde 8 bin 93 kişiye avcılık belgesi ve avlanma izin belgesi düzenlendiği, avlanma izin ücretlerinden 494 bin lira gelir elde edildiği, avcılık belgesi alan kişilerden de maliye bütçesine yaklaşık 890 bin lira bedel yatırıldığı öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum