Kaçak Elektrik Kullanımı Kul Hakkıdır

Isparta Tedaş Müdürü Niyazi Kıvılcım, diğer illere bakış ilimizde kaçak kullanım oranın oldukça düşük olduğun söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Ocak 2012 09:45
Kaçak Elektrik Kullanımı Kul Hakkıdır

Isparta Tedaş Müdürü Niyazi Kıvılcım, diğer illere bakış ilimizde kaçak kullanım oranın oldukça düşük olduğun söyledi.

Isparta’da kaçak elektrik kullanan hane veya iş yerinin olmadığını söyleyen Kıvılcım, kaçak elektrik kullanımının nerede kayıp ve kaçak olursa olsun havuza atıldığını ve bu elektriğin bedelini vatandaşların ödediğini belirterek, “Bu hem kul hakkıdır, hem devlet hakkıdır. Kimsenin kaçak elektrik kullanmaması lazım” dedi.

Vatandaşlara uyarılarda bulunan Tedaş Müdürü Kıvılcım, “Bizim 186 nolu ihbar hattımız var. Kaçak kullananları tespit eden vatandaşlarımız bu numarayı arasınlar. Biz Isparta’da olay olmuyor diye boş durmuyoruz. Rutin ve gizli çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Elektrik tüketiminde ciddi düşüş olan abonelerimiz takip altına alıyoruz. Neden düştüğünü araştırıyoruz. Kaçak tespit edildiği andan itibaren direk savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz. Bunun da hapis cezası var. Ben buradan ailelere sesleniyorum. Bu tür kaçakçılık olaylarında çocuklarınızı kullanmayın, onların geleceği ile oynamayın. Evlatlarınız ileride iş hayatına atılacak. Memur olmak isteyecek. İşledikleri bu kaçakçılık suçu dosyalarına işleniyor. Bu iş yalnızca kanunla da bitmez. Toplum olarak da hassasiyetimizi belirtmemiz ve bunlarla alakalı mutlaka uyarıda bulunmamız gerekiyor.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum