Kaçak Elektrik 'Kullanmayana' Kötü Haber

Yargıtay, elektrik faturalarında yer alan "kayıp kaçak bedeli" ve sayaç okuma bedeli"nin hak ihlali olmadığına hükmetti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2014 01:28
Kaçak Elektrik 'Kullanmayana' Kötü Haber

Bolu Barosu'na kayıtlı avukat Reşat Bulut'un elektrik faturalarına yansıtılan 'kayıp kaçak bedeli'ile 'sayaç okuma bedeli'nin hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. aleyhine açtığı davada yerel mahkemenin lehte verdiği karar Yargıtay'dan döndü.

EPDK ÜCRET BELİRLEME YETKİSİNE SAHİPTİR
Yargıtay 3'üncü Hukuk Dairesi, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun, kendisine verdiği yetki çerçevesinde bu bedelleri belirlediğine hükmetti. Avukat Reşat Bulut'un açtığı davada Bolu 1'nci Asliye Hukuk Mahkemesi, bedelin alınmaması ve alınan ücretin de geriye dönük olarak ödenmesine karar verdi. Bu kararı Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. avukatları Yargıtay'a taşıdı Yargıtay 3'üncü Hukuk Dairesi, sözkonusu bedelleri Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun kendisine verilen yetki çerçevesinde belirlediğine hükmetti. Yargıtay, kararında "Yasal düzenleme uyarınca Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu elektrik faturalarında bulunacak ve ücretlendirilecek tarife unsurlarını belirleme yetkisine sahiptir. Söz konusu bedeli belirlemek üzere alınan kurul kararı, kurumun bir düzenleyici işlemi olarak tüm tüzel ve gerçek kişileri bağlayıcı niteliktedir" denildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum