Kaçak Kursların Önünü Açacak

MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz, Dershaneler konusunda hükümeti uyardı. Korkmaz, desrhaneleri alelacele kapatmanın merdiven altı kaçak kursların önünü açacağını söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Kasım 2013 12:30
Kaçak Kursların Önünü Açacak

Dershaneleri kapatmanın kaçak kurslara olan talebi artıracağını dile getiren Korkmaz, “Çocuklarımızın geleceğini tesis eden Milli Eğitim politikalarımız hepimizi yakinen ilgilendirmektedir.

Her bakan değiştiğinde, keyfe keder milli eğitim politikalarımızın değiştirilmesi bilime ve akla uygun değildir. Ülke gündemine oturmuş olan Dersanelerin kapatılması konusunda hükümet yeterli çalışmayı yapmadan, dersanelerin yerine yeni bir sistem ikame etmeden, aceleci çözümlerin peşindedir.

Okullarımızda verilen eğitim öğrenciler ve veliler tarafından yeterli bulunmadığından dolayı dersaneler eğitim sistemimizin önemli bir parçası haline gelmiştir. Dersaneleri alelacele kapatmak merdiven altı, kaçak kursların önünü açacaktır. Denetlenemeyen, kurumsal kimliği olmayan kaçak kurslara talep artacaktır.

Bir diğer konu dersanelerde çalışan öğretmen, büro memuru gibi kardeşlerimizin nerede ve nasıl istihdam edileceği konusudur. Hükümet, MHP’nin çözüm önerilerine kulak vermeli ve önceliği merkezi sınavlara ihtiyaç kalmayacak bir eğitim sisteminin alt yapısını oluşturmaya vermelidir.

Neredeyse 2 milyon gencimizin girdiği üniversite sınavları olduğu sürece dersanelere olan ihtiyaç ortadan kalkmayacaktır. Maalesef AKP hükümeti milli eğitim politikalarını popülist bir yaklaşımla oluşturmaktadır.

MHP her zaman olduğu gibi dersanelerin kapatılması konusunda vatandaşımızın, velilerimizin, öğrencilerimizin yanında ve savunucusu olacaktır. AKP bu millete öncelikle değişen her Milli Eğitim Bakanı ile birlikte değiştirilmiş eğitim sisteminin ve bu çarpık modellerde kaybedilmiş binlerce öğrencinin hesabını vermelidir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.