Kaçak Telefon Operasyonu: 28 Kişi Gözaltında

33 Bin Kaçak Cep Telefonu Ele Geçirildi, 28 Kişi Gözaltına Alındı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Ocak 2012 10:35
Kaçak Telefon Operasyonu: 28 Kişi Gözaltında

Mersin merkezli 10 ilde düzenlenen operasyonda piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 33 bin kaçak cep telefonu ele geçirilirken, 28 kişi de gözaltına alındı.

Bir istihbaratı değerlendiren Mersin Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Çin'den hava yolu ile 'yedek parça' adı altında getirilen çok sayıda cep telefonunun İstanbul'da bir depoda piyasaya sürülmek üzere bekletildiğini belirledi. Elde edilen bilgiler ışığında çalışma başlatan polis, Mersin, İstanbul, Ankara, Konya, Şanlıurfa, Gaziantep, Van, Kars, Diyarbakır ve Isparta'da kaçakçılara yönelik eş zamanlı operasyonlar yaptı.

Operasyon kapsamında İstanbul'da bir depoya yapılan baskında piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan çeşitli markalarda 33 bin adet cep telefonu ele geçirildi. Olayla ilgili olarak kaçakçılık yapmak için organize suç örgütü kurdukları ileri sürülen 28 kişi gözaltına alındı. Ele geçirilen cep telefonları ise bir kamyona yüklenerek soruşturmanın sürdürüldüğü Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Mersin'e getirilen şüphelilerin sorgusu sürüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.