Kaçak Telefonlarla Saltanat Sürmüşler

Mersin ile 11 ilde düzenlenen ve yaklaşık 40 bin kaçak cep telefonunun ele geçirildiği operasyonda örgüt liderinin kaçakçılıkla saltanat sürdüğü bildirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Ocak 2012 13:42
Kaçak Telefonlarla Saltanat Sürmüşler

Mersin ile 11 ilde düzenlenen ve yaklaşık 40 bin kaçak cep telefonunun ele geçirildiği operasyonda örgüt liderinin kaçakçılıkla saltanat sürdüğü bildirildi. Göz altına alınan 30 kişiden 6'sının tutuklandığı operasyonda örgüt lideri D.Ö'nün lüks yaşantısı polisin dikkatini çekti.

Kaçakçılıkta adeta distribütör gibi çalıştığı iddia edilen örgüt liderinin İstanbul'da çok lüks bir rezidansta oturduğu kaliteli araçlara bindiği, kendisinin ve kardeşlerinin ise Mersin'de çok sayıda minibüs hattının olduğu anlaşıldı.

Gümrükten kırmızı hatla geçen şahısların son vurgununun piyasa değeri ise 25 milyon TL civarında olduğu ifade edildi. Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri kaçak cep telefonu satıcılarına yönelik çalışma yaptı. 27 operasyonun yapıldığı ilk çalışmada 4 bin 800 kaçak cep telefonuna el konuldu.

Operasyonu genişleten ekipler daha sonra Mersin başta olmak üzere İstanbul, Adana, Konya, Ankara, Kars, Ağrı, Van, Şanlıurfa, Isparta ve Diyarbakır illerinde eş zamanlı operasyon yaptı.

Operasyonda İstanbul'daki bir depoya yapılan baskında 34 bin 329 cep telefonu çok sayıda zayıflama ve cinsel istek artırıcı hap ile elektronik eşyalar ele geçirildi. Ayrıca 1 milyon 35 bin TL değerinde beyan edildiği halde ithal edilmeyen malların piyasaya sürüldüğüne dair naylon fatura bulundu.

Kaçak cep telefonları bir kamyona yüklenerek Mersin'e getirildi. Mahkemeye sevk edilen 30 kişiden aralarından örgüt lideri D.Ö.'nün de bulunduğu 6 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Operasyon sonucu örgüt lideri olduğu ileri sürülen D.Ö.'nün lüks yaşantısı polisin dikkatini çekti. İstanbul'da lüks bir rezidansta oturduğu kaliteli araçlara bindiği ileri sürülen D.Ö'nün kendisinin ve kardeşlerinin Mersin'de çok sayıda minibüs hattının olduğu anlaşıldı. Ayrıca gümrükte kırmızı hattan geçtikleri anlaşılan şahısların binlerce cep telefonunu yedek parça göstererek hava yoluyla yurda soktukları belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.