Kaçakçı Değil Esnafız!

Belediye İşhanı'nda faaliyet gösteren telefon ve aksesuar esnafı özellikle son günlerde artan 'kaçak operasyonları'ndan yana sıkıntılı. Esnaf yaşadığı sorunları AK Parti Milletvekili Recep Özel'e aktardı. İLK KEZ AJANS32'DE OKUYORSUNUZ

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Kasım 2014 21:34
Kaçakçı Değil Esnafız!

AJANS32'NİN ÖZEL HABERİ

Belediye İş Hanı'nda faaliyet gösteren cep telefonu ve aksesuar satışı yapan esnafın başı dertte.

TEBLİGAT YOK UYARI YOK CEZA VAR!
Özellikle son günlerde marka avukatları marifetiyle işyerlerine 'kaçak operasyonu' yapılan esnaf kendilerine markalarla ilgili herhangi bir tebligat ve uyarı yapılmadan cezai işlem uygulandığını belirterek yaşadıkları sorunları AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel'e anlattı.

ESNAFI KAÇAKÇI DURUMUNA DÜŞÜRDÜLER
AK Parti Merkez İlçe Binası'nda milletvekili Özel'le buluşan esnaf, "Esnafı resmen kaçakçı durumuna düşürdüler. Biz İstanbul'dan toplancılarımızdan faturalı ürün alıyor ve müşterilerimizin beğenisine sunuyoruz. Ama ürünlerin üzerindeki resimlerden ve logolardan dolayı marka avukatları herhangi bir tebliğ ve uyarıda bulunmadan 7-8 polis eşliğinde sanki kaçakçılık operasyonu yapar gibi işyerimize baskın düzenliyor" dedi.

UZLAŞMA İÇİN  BİN EURO İSTİYORLAR
Marka avukatlarının 'uzlaşma' için 3 bin Euro gibi rakamlar istediğini de anlatan esnaf, "Biz ekmek parası için çalışan esnaflarız. Ürünlerin üzerinde bizim belki de daha önce hiç görmediğimiz resimler ve logolar var. Marka tescili yapılmış. Biz nereden bilelim. Bize bu konuda bir tebligat yapılmıyor" ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANIMIZIN DA FOTOĞARAFI VAR
ONUN İÇİN DE Mİ CEZA ÖDEYECEĞİZ
Olayı ilginç bir örnekle de anlatan esnaflar, "Örneğin üzerinde sayın Cumurbaşkanımızın fotoğrafının olduğu telefon kapakları var. Şimdi birisi bunun tescilini almış olasa, bunu bir marka olarak sahiplense bunun için de mi ceza ödeyeceğiz. Avukatlar bize gelip uzlaşalım 2 bin 3 bin euro para ödeyin diyorlar. Bu konuda sizden bize bir yol göstermenizi, bir çözüm bulmanızı istiyoruz" dediler. 

Esnaf, Benzeri sorunların ayakkabıcılar ve çantacıların da yaşadıklarını belirti.

TİCARET BAKANLIĞIMIZLA GÖRÜŞECEĞİM
Milletvekili Recep Özel ise konunun yasal mevzuatlardan kaynaklandığını kaydederek "Biz bu konuda çözüm yolları arayacağız. Bu sorunu Ticaret Bakanlığımıza ileteceğim. Öyle zannediyorum ki kanun maddelerinde bazı boşluklar var. Bu konunun üzerinde duracağız. Burada marka avukatlarının talep ettikleri paraların yasal zemindeki değerlerini de araştıracağım" dedi.

ESNAF DOSYA HAZIRLAYACAK
Milletvekili Recep Özel, herzaman esanafın yanında yer aldıklarını da dile getirerek "Siz bu konuyla ilgili ayrıntılı bir dosya hazırlayın. Biz de bu dosyayla birlikte Ticaret Bakanlığımızla bir görüşme yapalım ve sorunun çözümü için adımlar atalım" diye konuştu. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum