Kaddafi Çölde mi Saklanıyor?

ya'da Ulusal Geçiş Konseyi, Cezayir'e kaçan Kaddafi ailesinin iadesini istedi. Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi'nin ise çölde saklandığı ileri sürüldü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Ağustos 2011 11:40
Kaddafi Çölde mi Saklanıyor?

Libya'da muhaliflerin, Kaddafi yanlılarına teslim olmaları için cumartesi gününe kadar süre tanımasının ardından, taraflar arasında görüşmeler yapıldığı yolunda haberler alınıyor.

Libya'da Kaddafi'nin memleketi Sirte ve Sabha kenti ile Bani Velid kasabası, hala Kaddafi yanlısı güçlerin denetiminde.

Muhalifler, Sirte ile Bani Velid çevresine yığınak yapıyor.

NATO kaynakları, Sirte'de umut verici görüşmeler yapıldığını belirtirken, ayrıntı vermedi.

Muhaliflerin Ulusal Geçiş Konseyi, Kaddafi'nin Sirte'de kimyasal silah ve Scud füzeleri depoladığını savunarak, NATO'dan yardım istedi.

Kaddafi'nin korumalarından biri, cuma gününe kadar Trablus'ta olan devrik liderin çöldeki Sabha kentine geçtiğini ileri sürdü.

Muammer Kaddafi'nin, memleketi Sirte'de olduğu yolunda da haberler geliyor.

Kaddafi'nin eşi Safiye, kızı Ayşe ve 2 oğlu ise, çocuklarıyla birlikte Cezayir'de bulunuyor. Ayşe'nin burada bir kız bebek dünyaya getirdiği bildirildi. Cezayirli yetkililer, Kaddafi ailesine Bedevi konukseverliğin gösterildiğini açıkladı.

Cezayir'in tutumunu "düşmanca" olarak değerlendiren Ulusal Geçiş Konseyi, Kaddafi ailesinin bütün fertlerinin iadesini istedi.

Bu arada geçtiğimiz haftalarda yoğun NATO bombardımanına sahne olan başkent Trablus'ta akaryakıt ve su sıkıntısının had safhada olduğu, nüfusun yüzde 60'ına su verilemediği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dünya