Kader Mahkumları Kolları Sıvadı Ve...

Kader Mahkumları Kolları Sıvadı Ve...

Yayınlanma:
Kader Mahkumları Kolları Sıvadı Ve...

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde Denetim Serbestlikten yaralanan hükümlüler okulların temizlik, bakım onarım ve boya işlerini için kolları sıvadı.

Adalet ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde Denetimli Serbestlik Yasasından faydalanan yükümlüler İhtiyaç duyulan okullarda görevlendiriliyor. Bu doğrultuda, hükümlüler belirlenen okullarda sömestri tatilinde öğrenciler için okulların boya, badana ve genel temizlik bakımlarını yapmaya başladı.

Hükümlünün ailesiyle bağlarını sürdürebilmesi ve dış dünya ile uyum sağlayabilmesi amacıyla çıkarılan salıverilmesine belli bir süre kalınca dışarıda sosyal hayat içerisinde denetim altında tutulmasını öngören 'Denetimli Serbestlik Yasası'ndan yararlanan hükümlülerden hizmet alınıyor. Hükümlüler, ihtiyaç duyulan okullarda günde en az 2 ile 8 saat arasında çalışıyor.

Isparta Denetimli Serbestlik Müdürlüğü yürüttüğü infaz faaliyetleri kapsamında Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığıyla yapılan bu anlamlı çalışma ile okullarda ara dönem tatilini değerlendirerek temizlik, tadilat ve onarım işleri herhangi bir işçilik maliyetine gerek olmaksızın Kamu Yararına Ücretsiz Çalışma yükümlülüğü ile yerine getiriliyor.

ÇALIŞMALARI
YERİNDE İNCELEDİLER
Dün, Sav Kasabası Antalya Yolu üzerindeki 15 Temmuz Anadolu Lisesinde Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç ,Cumhuriyet Savcısı Filiz Şenol, Isparta İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Yıldırım, Denetimli Serbestlik Müdürü Fatih Ziya Şahin ve 15 Temmuz Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Ali Çetin’in katılımıyla kamuoyuna duyurulan çalışma kapsamında 15 günlük ara dönem tatilinde okulun boya, onarım, temizlik, tadilat işlerinin Denetimli Serbestlik yükümlüleri tarafından ücretsiz olarak sağlanması hedefleniyor.

BAŞSAVCI ÇOKDİNÇ; “35 BİN SAAT ÜCRETSİZ ÇALIŞMA YÜKÜMLÜLÜĞÜNÜN İNFAZINI GERÇEKLEŞTİRDİK”
Konu ile ilgili görüşlerini açıklayan İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yıldırım; “Hükümlülerin cezalarının infazında topluma faydalı bir eser ortaya çıkarılması Ceza İnfaz sistemimize giren çok faydalı bir uygulama. Bu alanda Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile işbirliğimizi kuvvetlendirerek gerek cezaların infazı gerekse topluma kazandırma çalışmalarında işbirliğimizi arttırmayı planlıyoruz” dedi.

Törene katılan Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç de konuşmasında; “Denetimli serbestlik uygulamalarında Isparta ilinde 2018 yılında 35 bin saat ücretsiz çalışma yükümlülüğünün infazını gerçekleştirdik. Bunun önümüzdeki dönemde toplumumuzda görünürlüğünü arttırmayı hedefliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.