Kadıahmetoğullarının Başına Para Mı Yağacak?

Kadıahmetoğullarının Başına Para Mı Yağacak?

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Mart 2018 10:40
Kadıahmetoğullarının Başına Para Mı Yağacak?

Belediye Başkan Yardımcısı Recep Erdem, ITKM’de herkesin belediyenin açmış olduğu sözleşmeyi fesih davasına kilitlendiğini belirterek; “Karşı taraf gerekli taahhütleri yerine getirsin biz Belediye olarak, bir saat içinde davayı geri çekeceğiz. Eğer, davayı geri çekersek Kadıahmetoğulları şirketinin başına gökten para mı yağacak?” dedi.

Temeli 1997 yılında atılan ve 21 yıldır sürüncemede kalan Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi (ITKM) şehrin bir numaralı gündemi olmaya devam ediyor. Bu konuda son olarak Ak Parti Isparta Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç’in geçtiğimiz gün yaptığı basın toplantısında, söz konusu inşaatın tamamlanması için Belediye’nin yüklenici firma adına açmış olduğu sözleşmeyi fesih davasını geri çekmesi gerektiğini söylemesinin ardından Belediye kanadından konuyla ilgili önemli açıklamalar geldi.

ERDEM; “GEREKLİ TAAHHÜTLERDE
BULUNSUNLAR 1 SAAT İÇİNDE DAVAYI GERİ ÇEKERİZ”
Belediye Başkan Yardımcısı Recep Erdem, Ticaret ve Kültür Merkezi inşaatı üzerinden Ak Parti ile Isparta Belediyesi arasında yaşanan ‘sözleşmenin fesih davası’ tartışması konusunda yaptığı açıklamada, Belediyenin davayı geri çekmediği takdirde inşaatın yeniden başlamayacağını söyleyen Ak Partililere verdiği cevapta; “Kayyum heyeti ‘bankadan çekilecek kredi için herhangi bir tapu talebimiz bulunmamaktadır’ diye Belediyemize yazılı bir dilekçe versin, biz 1 saat içinde davayı geri çekeceğiz” dedi.

FESİH DAVASI, İNŞAATIN
SÜRDÜRÜLMESİNE ENGEL Mİ?
Belediye Başkan Yardımcıları Recep Erdem ve Akif Aslan geçtiğimiz gün Kanal32 televizyonu ana haber bültenine konuk olarak ITKM konusundaki süreci kamuoyuna anlattılar. Belediye Başkan Yardımcısı Recep Erdem; “Fesih davası inşaatın yapılmasına engel midir? Bende değil. O zaman şöyle yapalım. Isparta Belediyesi kamuoyuna şu taahhütte bulunuyor. Açıkça söylüyorum. Gerek yüklenici firma olan Kadıahmetoğluları gerekse Kayyum Heyeti ve gerekse ilgili tüm siyasi partilere Isparta Belediyesinin taahhüdüdür.

“İNŞAATI 15 EKİM TARİHİNE KADAR
ANAHTAR TESLİMİ BİTİRSİNLER…”
İnşaatı yapacak Kadıahmetoğulları şirketi dolayısıyla kayyum heyeti. Belediyemize şöyle bir dilekçe ile başvururlarsa ‘Taahhüdümüz altında bulunan Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi inşaatı ile ilgili herhangi bir kaynak sıkıntımız yoktur. İnşaatın devamı için bankadan çekilecek kredi için Isparta Belediyesinden herhangi bir tapu talebimiz bulunmaktadır. İnşaata 15 Nisan 2018 tarihinde başlayıp 15 Ekim 2018 tarihinde anahtar teslimi bitirmeyi taahhüt ediyoruz. Ancak, Belediye’nin açmış olduğu fesih davası inşaatın bitirilmesine engel olmaktadır. Alacak davaları saklı kalmak kaydıyla, fesih davasının geri çekilmesini arz ederiz’ şeklinde bir dilekçeyi Belediyemize versinler biz 1 saat içinde açılan bu fesih davasını geri çekeceğiz.

BİZ FESİH DAVASINI GERİ ÇEKİNCE YÜKLENİCİ FİRMA OLAN KADIAHMETOĞULLARI’NIN BAŞINA GÖKTEN PARA MI YAĞACAK?
Biz fesih davasını geri çekince yüklenici firma olan Kadıahmetoğulları’nın başına gökten para mı yağacak? Bir kez daha buradan söylüyorum. Kendilerinden böyle bir dilekçe almamız halinde davayı acilen geri çekeceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.