Kadın Çiftçiler Yarışmasında Eğirdir İl Birincisi Oldu

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 8. si yapılan “Kadın Çiftçiler Yarışıyor” Bilgi ve Proje yarışması Isparta İl Finali, Isparta Güzel Sanatlar Lisesi Toplantı Salonunda yapıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Mart 2011 12:10
Kadın Çiftçiler Yarışmasında Eğirdir İl Birincisi Oldu

Kırsal alanda kadın çiftçilere götürülen eğitim-yayım çalışmalarının sonuçlarını görmek, tarımsal konularda performanslarını değerlendirmek, kendilerine olan güven duygularını geliştirmek, birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak ve girişimcilik ruhunu aşılamak amacıyla, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 8. si yapılan “Kadın Çiftçiler Yarışıyor” Bilgi ve Proje yarışması Isparta İl Finali, Isparta Güzel Sanatlar Lisesi Toplantı Salonunda yapıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Tarım İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan slayt gösterisi sunuldu.

Tarım İl Müdürü Sıddık İPEK ve Isparta Valisi Sayın Memduh OĞUZ’ un açılış konuşmalarının ardından Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Öğretmeni Arif KARAKALE yönetimindeki Türk Halk Müziği dinletisi sunuldu.


Jürü Başkanının yarışma kurallarını açıklamasından sonra yarışmaya geçildi.
Yarışmaya Merkez İlçeyi temsilen Sav Kasabasından; Aynur KAZAK- Atabey İlçesinden; Hatice DOĞAN, Eğirdir İlçesinden; Nursel ACAR, Gelendost İlçesinden; Ümmühan ÖZDEMİR, Senirkent İlçesinden; Rukiye ÇİMENKAYA, Yalvaç İlçesinden; Emine ARI, Uluborlu İlçesinden; Derya SAMURKAŞ, Gönen İlçesinden; Adeviye ALVAR, ve Şarkikaraağaç İlçesinden Suna DALDAL’ dan oluşan toplam 9 yarışmacı katılmıştır..
Yarışmacılara; Ev Ekonomisi, Gıdaların Çeşitli Yöntemlerle Muhafazası, Organik Tarım, Hayvancılık, Yem Bitkileri, Meyvecilik, Toprak, Arıcılık, Tarla Bitkileri ve diğer tarımsal konularda 15 asil soru soruldu. Berabere kalan Gelendost ve Eğirdir ilçelerinden katılan yarışmacılara altın sorular soruldu.


Her doğru cevaba 10 puan verilen yarışmada, 150 puanla Eğirdir İlçesi Sarıidris Beldesinden Nursel ACAR birinciliği, 140 puanla Gelendost İlçesi Yeşilköy köyünden Ümmühan ÖZDEMİR ikinciliği, 130 puanla Merkez İlçe Sav Beldesinden Aynur KAZAK üçüncülüğü kazandı.


Yarışmaya katılan bütün kadın çiftçilerimize birer çeyrek altın ve birer battaniye verilmiş olup, ayrıca dereceye giren yarışmacılarımıza da çelik tencere takımı ve çaydanlık seti hediye edilmiştir.

Yarışmada 1. olan Eğirdir İlçesinden katılan Nursel ACAR 5 Nisan 2011 tarihinde İzmir İlinde düzenlenecek olan bölge finalinde İlimizi temsil edecektir. Bölge finalinde 1. gelen İller Haziran ayında Erzurum İlinde yapılacak olan Türkiye Finalinde yarışacaklardır.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum