Kadın Çiftçiler Yarıştı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından geleneksel olarak düzenlenen Kadın Çiftçiler Yarışıyor bilgi ve proje yarışması sonuçlandı.

Yayınlanma:
Kadın Çiftçiler Yarıştı

Kırsal alanda kadın çiftçilere götürülen eğitim-yayım çalışmalarının sonuçlarını görmek, tarımsal konularda performanslarını değerlendirmek, kendilerine olan güven duygularını geliştirmek, birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak ve girişimcilik ruhunu aşılamak amacıyla, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 10’ncusu yapılan "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" Bilgi ve Proje yarışması Isparta il finali geçtiğimiz gün Gıda Tarım Hayvancılık İI Müdürlüğünde gerçekleştirildi.

Yarışmaya Vali Yardımcısı Tahir Demir, Gıda Tarım ve Hayvancılık iI Müdürü Cenk Şölen, Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürü İsa Eren, Sarıidris Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz, Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu, Birlik Başkanları, İlçe ve şube Müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı.
Yarışmaya Merkez, Aksu, Atabey, Eğirdir, Gelendost, Keçiborlu, Uluborlu, Sütçüler, Şarkikaraağaç ilçelerinden birer yarışmacı katıldı. Yanrışmacılara ev ekonomisi ve tarımsal konularda 15 asıl soru ve 1 yedek soru soruldu.
Yarısma sonucunda birincilği 140 puanla Şarkikaraağaç ilçesi Salur Köyünden Suna Daldal, ikinciliği 130 puanla Eğirdir İlçesi Sarıidris Kasabasından Havva Pala, üçüncülüğü 120 puanla Merkez Deregümü Köyünden Şevkiye Çakmak kazandı.

Yarışmada İl birincisi olan yarışmacıya 2 kişilik bir hafta tatil, 2 çeyrek altın ve kitap seti hediye edildi. İkinci olan yarışmacıya 1 çeyrek altın, kitap seti ile çesitli hediyeler verildi. Üçüncü olan yarışmacıya 1 çeyrek altın, kitap seti ile çeşitli hediyeler verildi. Dereceye giremeyen yarışmacılara ise çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.