Kadın Konukevi'nin Eserleri Sergilendi

Kadın Konukevi'nin Eserleri Sergilendi

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Mart 2016 15:35
Kadın Konukevi'nin Eserleri Sergilendi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Iyaşpark AVM’de Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü Isparta Kadın Konukevi'nde kalan 16 kadının yıl içerisinde yaptığı el ürünleri sergilendi.

AVM’de Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü Isparta Kadın Konukevi'nde kalan 16 kadının yıl içerisinde yaptığı el ürünleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Iyaşpark AVM’de sergilendi.

Sergi hakkında bilgi veren Isparta Halk Öğrenim Merkezi El Sanatları Öğretmeni Zeynep Yılmaz, Kadın Konukevinde olan konukların yıl süresince çok meydanda boş zamanlarını değerlendirmek için Isparta Halk Öğrenim Merkezince öğrenim verildiğini dile getirdi.

Bayanların bu şekilde rehabilite olduğunu ve meslek edindiklerini dile getiren Yılmaz, “ Bu teknikleri öğrenen kadınlarımız, buradan ayrıldıktan sonra bunları uygulayarak kendileri evlerde , bunları uygulayarak para kazanıyor. Meslek ediniyorlar, gelir sağlıyorlar. Görüştüğümüz bayanlar oluyor. Bizim kuruluşumuza gelip bizden bu biçimde dayanak alıp, sonra ayrıldıktan sonra bizzat ayakları üstünde durabilen kadınlarımız var."

Halk Öğrenim Merkezi öğretmeni Serpil Ayaz ise sergide başta keçe örgü ve ahşap olmak üzere pek çok ürünün yer aldığını ifade ederek, 8 Mart'a kadar açık kalacak sergideki ürünlerin 1 lira ile 500 lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunulduğunu bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.