Kadın ve Çocuğa Şiddetin Önlenmesi İçin Yeni Tedbirler Alınacak

Kadın Ve Çocuk İstismarının En Büyüğünü Eline Silah Verip Teröre Bulaştıranlar Yapıyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Şubat 2018 16:10
Kadın ve Çocuğa Şiddetin Önlenmesi İçin Yeni Tedbirler Alınacak

Ak Parti Milletvekili Said Yüce, TBMM Genel Kurulunda konuştu. Yüce, kadın ve çocuğa karşı uygulanan şiddetin önlenmesi için yeni tedbirler alınacağını belirtti. 

Bugün şiddet ve her türlü istismar;, PKK, PYD; DAEŞ gibi terör örgütlerinde de görülmektedir diyen Yüce, “İnsanlığın yüz karası bu caniler, çocuk ve kadının eline silah vererek tarihin en büyük çocuk istismarını da yapmaktadırlar” ifadelerini kullandı.  

AK Parti Isparta Milletvekili Said Yüce TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada “Kadın ve Çocuğa yönelik aile içi şiddetin önlenmesine ilişkin söz almış bulunuyorum.

"Aile bütünlüğünün korunması ve boşanmaların önlenmesi” komisyonu üyeliği de yapmış birisi olarak şunları söyleyebilirim: Kadın ve çocuğa ve genelde her türlü canlıya karşı yapılan şiddetin önlenmesi için tüm dünyada birçok görüş ortaya konmaktadır. Sosyologlar, psikologlar, siyasetçiler, güvenlik ve adalet birimleri sorunun teşhis ve tedavisine yönelik görüşler serdetmekte, yaptırımlar uygulamaktadır. 

Nitekim, Cumhurbaşkanımız da bugünkü gurup konuşmasında bu konuya temas ederek “Bu masumların yaşatılması değil, her türlü tehditten korunması da bizim sorumluluğumuzdadır. Burada en ağır cezai müeyyideler neyse kesinlikle alınacaktır” diyerek yasal düzenlemelerin süratle yapılacağını belirtmiştir.

Günümüzde; Jandarma polis güvenlik kameraları, hapishaneler, mahkemeler ve kanunlar olmasına rağmen suçlar azalmamakta bilakis artmaktadır.

İnsanlığın günümüzde bir numaralı probleminin “GÜVENLİK” olduğunu söyleyebiliriz. Şiddet ve teröre kaynaklık eden davranışların  kaynağı, tahrip olmuş ruh ve zihin dünyasıdır. Aslında, maddi tahribatın kaynağının da aldığımız “manevi yaraların tedavi edilememesi” olduğunu söyleyebiliriz.

Kalbinde “hakiki” manada iman ve merhamet taşıyanın; hiç kimseye el kaldırmayacağını, her türlü suçtan ve şiddetten uzak durabileceğini söyleyebiliriz.

Ne yazık ki, bugün şiddet ve her türlü istismar; toplumun sadece bazı yerlerinde ve çürümüş ailelerde değil, PKK, PYD; DAEŞ gibi terör örgütlerinde de görülmekte. İnsanlığın yüz karası bu caniler çocuk ve kadının eline silah vererek tarihin en büyük çocuk istismarını da yapmaktadırlar. 

Eğitim ve Islah sadedinde bazı şeyleri sizlerle paylaşmak istiyorum.

Günümüzde hâkimiyet kavramı klasik anlamını yitirmiş artık toplumlar üzerinde silah ve askerle değil bilgi teknolojileri kitle iletişim araçları ile toprakları değil beyinleri, duyguları, zihinleri kalpleri işgal ederek hâkimiyet kurmaktadırlar..

Kadim medeniyetimizin değerleri olan; adalet, aile, dürüstlük, alçak gönüllülük, şefkat, merhamet, bağışlama, cesaret, cömertlik, çalışkanlık, dayanışma, doğruluk, emaneti korumak, fedakârlık, gibi hususlar daima hatırlanmaya ve yaşanmaya ihtiyaç duyulan değerlerimizdir.

Bugün şikayet etiğimiz ve karşılaştığımız sıkıntılara doğru teşhis edersek tedaviyi de o derece başarılı olur.

"Evet, insanın en birinci üstadı ve tesirli muallimi, onun validesidir. Yani Annesidir." Çocuk ilk tecrübe ve terbiyesini annesinden alır. Hayatın ilk adımlarını ve şartlarını çocuğa annesi öğretir. Çocuğun belleği safi ve temiz olarak geldiği için, ilk işlemeyi anne yapar.  Sonrakiler tamamen bunun üstüne bina olur. Öyle ise anne ve baba çocuğa güzel bir örnek ve ahlaklı bir terbiyeci olmalıdır.

Bir insanın karakterinin temeli, ailenin verdiği eğitimle atılır. Örneğin anne ve babasının yardımseverliğine şahit olan bir çocuk, yardıma ihtiyacı olan birini gördüğünde ilk olarak anne ve babasının bu tavrını hatırlar. 

Bir de bunun tam aksi, Hayatta en güvendiği insanlar olan anne ve babasının yalan söylediğine, çıkarları için insanları kandırdığına, öfkelendiğinde saldırganlaştığına şahit olan bir çocuk için, bu yaşam tarzı örnek modeldir. Bu nedenle büyük bir ihtimalle ileriki hayatında ailesinden gördüğü bu davranış tarzını uygulamakta bir sakınca görmez

Ailenin bir insanın hayatında ne kadar önemli bir yeri olduğunu Said Nursi bir sözünde şu şekilde dile getirmiştir.

"Nev-i beşerin hayat-ı dünyeviyesinde en cemiyetli merkez ve en esaslı zemberek ve dünyevi saadet için bir Cennet, bir melce, bir tahassungah aile hayatıdır ve herkesin hanesi küçük bir dünyasıdır.

 Bu nedenle insanın dünyaya ahiret için eğitilmek üzere gönderildiği, Allah'ın her insanı ahlakından ve niyetinden sorguya çekeceği, cehennemin varlığı, hayatın kısalığı ve ölümün yakınlığı çocuğa verilmesi gereken ilk temel eğitimdir” dedi.  

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.