Kadın Veli, Okulda Kadın Öğretmene Saldırdı

Isparta'da Atatürk İlköğretim Okulu'nda sınıf öğretmeni Hatice Nur Tortop, öğrencilerinin gözü önünde öğrenci velisi Filiz S.tarafından tartaklandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Haziran 2012 11:38
Kadın Veli, Okulda Kadın Öğretmene Saldırdı

Isparta'da Atatürk İlköğretim Okulu'nda sınıf öğretmeni Hatice Nur Tortop, öğrencilerinin gözü önünde öğrenci velisi Filiz S. tarafından tartaklandı.

Sınıf öğretmeni Hatice Nur Tortop, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve velilerden izin alındıktan sonra geçen cuma günü öğrencilerini Gökçay Mesireliği'ne pikniğe götürdü. Piknikte öğrencilerden H.S., sık sık süs havuzlarının kenarına gitti. Öğretmen Tortop, öğrencisini süs havuzundan uzaklaşması konusunda uyardı. Ancak uyarıları dinlemeyen H.S. dengesini kaybederek, 30 santimetre derinliğindeki su dolu havuza düştü. Öğrenci kendi çabasıyla hemen havuzdan çıktı. Piknik sonrasında eve giden H.S., durumu annesi Filiz S.'ye anlattı.

DUVARA ÇARPTI, TOKATLAMAYA ÇALIŞTI

Bunun üzerine geçen pazartesi anne Filiz S., kızı D.S.'yi de yanına alarak okula gitti. Okul koridorunda öğretmen Tortop ile bir süre konuşan Filiz S., daha sonra öğretmene saldırdı. Filiz S., Tortop'u önce iterek duvara çarptı, ardından tokat atmaya çalıştı. Kendisini korumaya çalışan Tortop'u bir daha iterek duvara sıkıştıran Filiz S., olayı gören diğer öğretmenler tarafından engellendi. Okul koridorunda veli- öğretmen arasında yaşanan arbede, güvenlik kameralarınca saniye saniye kaydedildi. Olaydan sonra Hatice Nur Tortop polis merkezine giderek, Filiz S. hakkında şikayetçi oldu.

VALİ: ŞAHSİ BİR HATA

Konuyla ilgili açıklama yapan Isparta Valisi Memduh Oğuz, olayın bir kişinin şahsi hatasından kaynaklandığını belirterek şunları söyledi:

"Olay son derece üzücü. Öğrenci velisi 'Sen benim çocuğuma niye iyi bakmadın' diye öğretmenle münakaşaya girmiş. Sonrasında da bir fiili saldırıya geçmiş. Bana gelen ilk bilgi buydu. Tamamen şahsi bir hata. Öğretmenlerimiz bizim başımızın tacıdır. Yasal gereği neyse o yapılacak. Üstelik okulda böyle bir olay olması daha da üzücü."

ÖĞRETMENLER ŞAMAR OĞLANI DEĞİL

Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Yıldırım da, "Bu şekilde bir şiddet olayı öğretmenlik mesleğinin ruhuna aykırı bir durumdur. Hiç hoş olmamıştır. Öğretmenler şamar oğlanı değillerdir. Olay adli mercilere intikal ettirildi. Öğretmenimiz veliden şikayetçi oldu" dedi.

SENDİKADAN TEPKİ

Türk Eğitim Sen Isparta Şube Başkanı Ali Balaban ise velilerin sınıfa kadar gelip öğretmen tartaklamasının hiç hoş olmadığını söyledi. Balaban tepkisini şöyle dile getirdi:

"Siyasilerin ve yetkililerin öğretmenleri suçlayıcı ifadeleri ve öğretmenlere yönelik baskıları sürdükçe bu tür olaylar yaşanmaya devam edecek. Çünkü bu hareketler öğretmene karşı işlenen suçlar üzerine cesaret vermektedir. Öğretmenimizin psikolojik olarak morali bozulmuş. Öğrencisini korumaya çalışan bir öğretmenin bu şekilde saldırıya maruz kalması hoş bir olay değil. Aile, öğretmeni çocuğu havuza düştüğü için tartaklamış."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum