Kadına Şiddete Karşı Kışlada Eğitim Verilecek

Milli Savunma Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, kadına yönelik şiddetle ilgili bir protokole imza attı. Bundan sonra her yıl 450 bin er ve erbaş, kadına şiddete karşı eğitim görecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Temmuz 2013 12:59
Kadına Şiddete Karşı Kışlada Eğitim Verilecek

Verilecek eğitimler arasında; aile içi şiddetin çocuklar üzerindeki etkileri, töre ve namus cinayetleri yer alıyor.

İki bakanlık arasında imzalanan ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Sağlanması ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele’ protokolü, Anadolu’nun dört bir tarafında askerlik çağına gelen herkesin şiddetle ilgili eğitim almasını sağlayacak. Aile Bakanlığı uzmanları, 3 bin Milli Savunma Bakanlığı personelini eğitici olarak yetiştirecek. Bu eğiticiler de, Türkiye genelindeki kışlalarda askere alınan er ve erbaşlara, kadına yönelik şiddetin önlenmesiyle ilgili olarak toplam 6 saat eğitim verecek.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, er ve erbaşların kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda eğitilmesinin ve bilinçlendirilmesinin öncelikli amaçları olduğunu aktardı. Yılmaz, harp okulları, astsubay meslek yüksekokulu ve sınıf okullarında da toplumsal cinsiyet ve kadına yönelik şiddetle mücadele konularında bilinçlendirmeye yönelik konferanslar düzenleneceğini kaydetti. Kul hakkına dikkat çeken Yılmaz, şunları söyledi: “Biz kaybettiğimizi arıyoruz. Kul hakkı diye bir kavram vardı, biz kul hakkı kavramını unuttuk. Kadın da erkek de insan. İkisi bir araya gelince kul hakkı söz konusu. Kul hakkına riayet etmiş olsaydık işte o zaman ailede huzur olurdu. Kırmızı ışıkta geçerseniz, arabadan çöp atarsanız kul hakkını çiğnemiş oluyorsunuz. Bu kavramları evlatlarımıza içselleştirerek kabul ettirmiş olsaydık çevre problemi de olmazdı. Suya attığınız her şey bir başkasının hakkının ihlali olarak görülseydi, hatta gürültü bile kul hakkıdır, buna inansaydık gürültü yolu ile kul hakkı da olmazdı.”

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de TSK’nın güçlü bir ordu olmasının yanı sıra önemli bir okul olduğunu söyledi. TSK’nın bu potansiyelini kullanmak istediklerini belirten Şahin, “Töre ve namus cinayetleri, kadına yönelik şiddetin önlenmesi gibi konularda zihinsel dönüşümün yaşanması gerekiyor. Kız çocuklarının okutulması, erken evliliğin önüne geçilmesi, üreme sağlığı konusunda da eğitim verilmesini hedefliyoruz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.