Kadına Şiddete Sıfır Tolerans

Isparta Emniyet Müdürlüğü’nün hazırladığı “Gülen Yüzünüz Solmasın/Kadına Yönelik Şiddete Hayır” projesinin protokolü, dün Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in de katıldığı törenle imzalandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Aralık 2011 10:24
Kadına Şiddete Sıfır Tolerans

Bakanlığın Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planı, bu protokolle yerel anlamda ilk kez Isparta Emniyet Müdürlüğü’nce hayata geçirilmiş oldu.Isparta Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan’ın önerisiyle 4 ay önce şiddet gören kadınlara yönelik bir çalışma başlatıldı. Isparta’da aile içi şiddetle ilgili başvuruları inceleyen emniyet, 2011’in ilk 8 ayında yüzde 74’ü ilköğretim, yüzde 14’ü üniversite mezunu olan 907 kadının şiddet gördüğünü tespit etti.

Emniyet Müdürü Gürkan, çıkan tablo karşısında kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddete karşı sıfır toleransla mücadale ve önleme kararı aldı. Bu kapsamda Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Başkanlığı, 70 erkek, 41 kadın polisi eğitti. Vali Memduh Oğuz’un da desteğiyle Emniyet, Milli Eğitim, Sağlık, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Müftülük ve Baro ortak çalışma kararı alarak, “Gülen Yüzünüz Solmasın/Kadına Yönelik Şiddete Hayır” projesi için düğmeye bastı. İmza törenine katılan Şahin, “Bu projeden mutluluk duydum. İlgili kurumların işbirliği sağlanınca neler başarıldığını gördük. Isparta Türkiye’ye örnek” dedi.

Emniyet Müdürü Gürkan da “İhbarlarda en geç 3 dakika içinde adrese ulaşacağız, psikolojik destek, baronun ücretsiz avukatlık hizmeti de sunulacak” dedi.

Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 77’nci yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Vali Oğuz’un verdiği akşam yemeğine Şahin de katıldı. Şahin, “Atatürk ve arkadaşlarını minnetle anıyoruz. Nimette ve külfette eşit Türkiye istiyor, bunun için mücadele ediyoruz. Fırsat eşitliği istiyoruz. Siyasette katılım istiyoruz. Bir cinsin hakkını arayabilmesi için yüzde 30’lara çıkması lazım” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.