Kadınlar İş Arıyor Erkekler Yatıyor

Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Hüseyin Ergin, geçen yıla oranla yüzde 81 oranında bir istihdam artışının olduğunu belirtirken, iş arayanlarının çoğunluğunun bayan olmasının da farklı bir boyut olduğunu ve bayanların erkeklere oranla daha çok çalışma azmi gös

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Ekim 2012 15:53
Kadınlar İş Arıyor Erkekler Yatıyor

Bir taraftan işsizliğin arttığı bir taraftan da işverenin işçi talebinin düşmesinden dolayı son yıllarda çok alanlara yönelen Isparta Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, istihdam oranını geçen yıla oranla yüzde 81 artırma başarısını gösterdi.

Bunda da en büyük etkinin sahada görev yapan 15 meslek danışmanı olduğunu belirten Ergin, “ilimizde son yıllarda istihdamı artırmaya yönelik önemli çalışmalar yapıyoruz. şu an itibariyle kurumumuzda 15 meslek danışmanımız gerek sahada gerekse kurum bünyesinde faaliyetlerini yürütüyorlar. Tüm bu hazırlanan raporlar da Ocak ayında yapılacak İl İstihdam Kurulu toplantısında gündeme gelecek. Ancak burada çok önemli bir dikkati halkın bilgisine sunmak istiyorum. Özellikle son yıllarda iş arayan vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu bayanlardan oluşuyor. İlimizde mermercilik, kerestecilik gibi ağır sanayiye dayanan iş kollarının olması erkeklerin iş bulmalarında biraz tedirginliğe neden oluyor. Son bir yıl içinde yaptığımız çalışmalarda görüyoruz ki iş arayan kadınlarımızın sayısı erkeklere oranla çok fazla.”

İSTİHDAM YÜZDE 81 ARTTI
Diğer taraftan 2011 yılı ile 2012 yılı işsizlik ve istihdam verilerini kıyaslayan Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Hüseyin Ergin, yüzde 81 bir artış olduğunu belirtti. “istihdam oranımız geçen yıla oranla çok fazla artmış durumda. Geçen yıl yapılan başvurusu sayısı 6465 iken bu rakam 2012 yılında 8466 oldu. Yine geçtiğimiz yıl istihdam edilen kişi sayısı 2074 iken bu sayı 2012 yılında 3769’lara ulaştı. Yine geçtiğimiz yıl özel sektöre yerleşterdiğimiz eleman sayısı 1672 iken buyıl 2910 kişiye ulatı. Bu da yüzde 81’lik istihdam oranın yüzde 74’ünü özel sektöre yerleşen elemanlar oluşturdu.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.