Kadınlar İş İstiyor

CHP Kadın Kolları Başkanı Leyla Havva Güzelcan seçim çalışmalarını sahada sürdürdüklerini söyleyerek “Işıkkent, Batıkent, Hızırbey Mahallelerinde vatandaşlarımızı ziyaret ettik. Bayanlar özellikle işsizlikten şikayet ediyor. Birden fazla evi olan kişileri

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Şubat 2014 10:37
Kadınlar İş İstiyor

CHP Kadın Kolları Başkanı Leyla Havva Güzelcan seçim çalışmalarını sahada sürdürdüklerini söyleyerek “Işıkkent, Batıkent, Hızırbey Mahallelerinde vatandaşlarımızı ziyaret ettik. Bayanlar özellikle işsizlikten şikayet ediyor. Birden fazla evi olan kişilerin evlerini satıp birleşerek işyeri açmasını istiyorlar” dedi.

Işıkkent, Batıkent, Hızırbey Mahallelerindeev ziyaretlerini sürdüren CHP Kadın Kolları Başkanı Leyla Havva Güzelcan “sorunları vatandaşlarımızdan dinliyoruz. Kadınlar ailelerin dertlerini açıkça ifade ediyorlar” diyerek “öğrendiğimiz kadarıyla mahalle sorunları sağlık ocağının caminin altından alınıp sosyal tesislerde olmasını istiyorlar.

Kapalı pazar yapılmasını talep ediyorlar. En önemli sıkıntılardan biride bu kadar büyük bir alanda lise olamaması. Mahalleliler Dere mahallesi, Işıkkent, Batıkent, Mavikent, Hızırbey mahallelerini kapsayacak bir lise yapılması için milletvekillerine kadar gittiklerini ama netice alamadıkları ifade ediyorlar” diye konuştu.

Yüksek katlı binaların büyük bölümünde sığınak olarak yapılan yerlerin sonradan daireye çevrildiğini söyleyen Güzelcan “bu sığınaktan bozma daireler birilerine noter karşılığında satıldı. Apartman sakinleri bu alanlarda hakları olduğunu ve sığınak ihtiyacı olduğu durumda kullanılacak bir sığınak bulunmadığını dile getiriyor” dedi.

Bayanların en önemli sorunlarından birinin işsizlik olduğuna dikkat çeken Leyla Havva Güzelcan “çoğu bayanlar iş istiyoruz diyorlar. Her seçim zamanında vaatler veriliyor ama yerine gelmiyor diyen kadınlarımız artık denenmemişi denemeye kararlılar. CHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı’nın projeleri özellikle bayanlar tarafından ilgi görüyor.

Batıkent, Işıkkent, Binbirevler Mahallerinde dağa yakın yerlerdeki evlerin çoğunun boş olduğu ifade ediliyor. Birçok insanın ikinci ev olarak bu bölgeden ev aldığına dikkat çeken mahalle halkı ‘neden bu insanlar işsizlikten, evine ekmek götüremeyen insanlar varken boş evlere yatırım yapılıyor?’ diye soruyor. Bu nedenle birden fazla evi olan kişilerin birleşip işyerleri açmasını istiyorlar” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.