Kadınlar Meclisinden Vali Oğuz’a Ziyaret

Kent Konseyi kadınlar Meclisi Başkanı Sezel Gençgönül yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Vali Memduh Oğuz’u makamında ziyaret ettiler.

Yayınlanma:
Kadınlar Meclisinden Vali Oğuz’a Ziyaret

Samimi bir ortamda konuşan Kent Konseyi Kadınlar Meclisi Başkanı Sezel Gençgönül; “Sayın Valim biz kadınlar meclisi olarak Isparta’nın kadın problemlerini ortaya çıkararak, bu konularda kadınlarımızı daha bilinçlendirerek aktif sosyal ve ekonomik hayata girişimciliklerini arttırmak istiyoruz. Bu konularda projeler üreterek kendilerini daha iyi ifade edebilen, sorumluluklarının farkında olan ve haklarını bilen kadın profili yaratacağız.

Kent konseyinin bir parçası olarak din, dil, ırk ve siyaset farkı gözetmeksizin her kesime aynı mesafede durmak kaydıyla, hanımlar olarak problemleri çözmeye yönelik çareler üretmeye çalışacağız inşallah” dedi.

Vali Oğuz; “Anneler birer kahramandır”
Annelerin birer kahraman olduğunu belirten Vali Memduh Oğuz ise, ziyaretten duymuş olduğu memnuniyeti şöyle ifade etti; “Öncelikle kadın annelik duygusu dolayısıyla kahramandır, fedakardır. Sadece bir yavru dünyaya getirmekle kalmaz, onun bakımından da kendisini mesul hisseder ve sorumlu hisseder. Böyle olunca yüksek annelik ruhu ortaya çıkar ve bu aynı zamanda ayrılıkları, gayrlıkları, bölmeleri hoş görmez. Yani onun merhameti, şefkati herkesi kucaklar.

Dünyanın herhangi bir yerindeki bir çocuğa yapılan zulüm, anneyi çok fazla etkiler. Böyle durumda hemen annelik şefkatiyle bakar. Bu bakımdan kadının egemen olduğu yerlerde hoş görü, kucaklama daha etkin olur ve toplumsal barış daha kolay sağlanır.

Dünyadaki medeni milletlerin bir adım önde olmasında o milletlerin kadınlarının toplum hayatında daha etkin rol almasından kaynaklanır. Bu manada Büyük Atatürk Türk kadınına; ‘Sen ayaklar altında sürünmeye değil, başlar üstünde yükselmeye layıksın’ diyerek çok önemli haklar ve görevler vermiştir.

Vali Oğuz; “Sizleri sosyal hayatta görmek beni çok memnun etti”
Biz sosyal hayatta kadınlarımızı daha fazla görmeyi arzu ediyoruz. Hem kamusal hayatta hem özel çalışma hayatında hem de şimdiki gibi sivil toplum örgütlerinde bayanları çok görmek isterim. Bunu sizde görünce memnun oldum, 40 yıllık bir devlet idarecisi olarak, 25 yıllık bir vali olarak benim vilayetimde böyle değerli hanımefendilerin bir toplumsal olayda ellerini uzatıp taşın altına koymaları, bizde bu ilin sorunlarıyla ilgiliyiz demeleri beni çok memnun etti” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.