Kadir Şallı'dan Terletecek Sorular

AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Kadir Şallı, Davraz Kayak Merkezi’nde futbolcu kamp merkezlerine olan ilginin geçen yıllara göre düşmesi ve Isparta’ya inen İran uçağı yolcularının Isparta’ya getirilmeyişinin nedenlerini sordu. Davraz’la ilgili soru Süpe

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Temmuz 2012 16:59
Kadir Şallı'dan Terletecek Sorular

İl Genel Meclisi’nin dünkü toplantısında Ak Partili Meclis Üyesi Kadir Şallı’dan, iki önemli konuda soru önergesi verildi. Şallı ilk olarak İran uçakları konusunu gündeme taşıdı.

İRANLI YOLCULAR NEDEN ISPARTA’YA GETİRİLMİYOR?
Türk Hava Yolları’nın İstanbul seferlerini iptal etmesinin ardından bir süredir kullanılmayan Süleyman Demirel Havalimanı’na, Antalya Havalimanı’na inişi yasak olan İran uçaklarının indiğini anımsatan Şallı, “ 31 Mayıs’tan bu yana haftada iki sefer olarak düzenlenen ve ekim ayı sonuna kadar sürmesi beklenen seferlerde yüzlerce İranlı turist havalimanımıza iner inmez apar topar araçlara bindirilerek Antalya’ya götürülmektedir” dedi. Şallı, “İranlı yolcuların Isparta’ya getirilerek turizm değerlerimizi tanımaları için bir çalışma yapılmakta mıdır? Tur operatörleriyle bağlantıya geçilerek hiç olmazsa bu yolcuların bir gün boyunca Isparta’da kalmaları sağlanamaz mı? Sayın Valimizin gündeme getirdiği İnanç Turizmi kapsamında Mekke Medine Kudüs Isparta projesinde İranlı turistler bu model içinde değerlendirilebilir mi?” sorularını yöneltti.

STAD IŞIKLANDIRILDI TURNUVA İÇİN NE YAPILDI?
Şallı’nın gündemindeki diğer bir konu, Davraz kamp merkezine olan ilginin bu sezon geçen yıllara oranla az olmasıydı. Şallı, “Akdeniz’in incisi Davraz Kayak Merkezi yaz aylarında uygun iklim koşulları nedeniyle bir süredir sporcu kamp merkezi olarak kullanılmaktadır. Geçtiğimiz yıllarda Trabzonspor başta olmak üzere, Süper Lig ve Bank Asya takımları, ayrıca Rusya ve Azerbaycan’dan futbol kulüplerinin Davraz’ı tercih etmesi hepimizi mutlu etmişti. Bizler de bu olumlu gelişmelere katkı sağlamak adına Davraz’da yer alan iki adet antrenman sahasına iki adet daha ekleyerek, aynı anda çok sayıda takımın antrenman yapmasının yolunu açmıştık. Hatta turnuva yapılması için şehir stadının ışıklandırılması için büyük gayret gösterdik ve stadyum ışıklandırıldı. Ancak bu sezon için edindiğimiz bilgiler geçen seneye göre daha az takımın Davraz’ı tercih ettiği yönündedir. Hatta Trabzonspor’un Davraz Kampından vazgeçerek kamp programını yurtdışına aldığını öğrenmiş bulunmaktayız” dedi. Şallı bu açıklamasının ardından ilgili kurum yöneticileri tarafından cevaplanmak üzere şu soruları yöneltti:
“Davraz yaz kamplarına futbol takımlarının ilgisinin az olmasının sebepleri nelerdir? Acaba mali sorunlar nedeniyle mi (konaklama fiyatlarının yüksek olması) kulüpler Davraz’ı tercih etmemektedir? Kamp döneminde takımlar için hazırlık maçı yapmak çok önemlidir. Davraz’ı tercih eden takımlar hazırlık maçı yapabilecek takım bulabilmekte midir? Kulüplerin kamp sorumlusu yöneticilerine Davraz’ın tanıtımı yapılmakta mıdır? Yöneticilere, teknik adamlara giden davet var mıdır? Işıklandırılan şehir stadında bu yıl için bir turnuva düzenlenmesi planlanmakta mıdır?”

ARTAN’DAN İÇİMİZİ ACITAN AÇIKLAMA
Bu sorulara İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun ‘Gerçekten terletecek sorular’ şeklinde yorum yaptı. Şallı’nın bu soruları sonrası MHP’li Mustafa Artan, üzüntü veren bir bilgiyi paylaştı. Beşiktaş taraftarı olması dolayısıyla bir yöneticiyi aradığını kaydeden Artan, “Beşiktaş’ın mali açıdan zor durumda olduğunu bilerek, Davraz’ın kamp açısından daha ekonomik olduğunu, Isparta’da hazırlık maçı yapabilecek ışıklı stadyum olduğunu kendilerine ilettim. Bana, Davraz’la ilgili bunları bilmediklerini belirterek, ‘Niye anlatmıyorsunuz?’ dediler. Şu anda kamp programını yaptıklarını gelecek dönem için düşüneceklerini ilettiler. İşte sıkıntı burada. Resmi kurumlardaki arkadaşlarla olmuyor bu işler. O nedenle iyi bir hazırlık yapıp tüm spor kulüplerine Davraz’ı anlatalım. Davraz, 1 saatlik mesafede üç farklı rakımda antrenman yapılabilen bir yer olma özelliğine sahip burası. Bunları anlatmak gerekiyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.