Kafeler Caddesi Esnafı Öğrencinin Gelmesine Sevinemiyor

Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrencilerle Süleyman Demirel Üniversitesi’nin (SDÜ) öğrenci sayısının 60 bini bulması bekleniyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Eylül 2012 11:06
Kafeler Caddesi Esnafı Öğrencinin Gelmesine Sevinemiyor

Üniversitenin eğitime başlamasına sayılı günler kala, kafeler caddesindeki esnaf alt yapı çalışmaları nedeniyle sevincini buruk yaşıyor. Esnaf, alt yapı çalışmalarının öğrenciler gelmeden önce bitirilmesini istiyor.

2012-2013 eğitim-öğretim yılının başlamasının ardından 3 ay bir süre adeta duraklama dönemi yaşayan Isparta esnafı önümüzdeki hafta açılacam üniversite ile birlikte de alışverişlerde canlılığın artacağını umut ediyor.

Bir taraftan sezona sevinçli başlayan esnaflar özellikle kafeler caddesinde belediyenin yaptığı altyapı düzenlemeleri yüzünden tedirginlikler yaşıyor. Yapılan altyapı çalışmalarının daha fazla uzamasından endişe eden esnaflar kara kara düşünmeye başladı.Yaklaşık 3 ay boyunca öğrencilerin yolunu gözleyen Kafeler Caddesi esnafı, öğrencilerin gelmesine sayılı günler kala yapılan alt yapı çalışmalarından oldukça rahatsız. Esnaf “Biz üç ay boyunca boş dükkanlarda oturduk. Tam yüzümüz gülecekken kafelerde altyapı çalışmaları başlatıldı. Sevincimizi buruk yaşıyoruz.” diye konuştular.

UMUTLUYUZ!
Üniversitede okumak için binlerce öğrencinin akın ettiği Isparta’da hareketli günler yaşanıyor. Özel yurtların öğrenci alma telaşının yanında özellikle öğrencilerin mekanı olan kafeler caddesi esnafı da öğrencileri dört gözle bekliyor. Bu yıl öğrenci sayısının daha da artacağı haberleri onları biraz daha umutlandırdı. Yaz aylarında dükkanda sadece kendilerinin bulunduklarını ifade eden esnaf, öğrencilerin gelmesine yakın iyi bir sezon geçirme düşüncesi içinde olduklarını belitti. Herşey istedikleri gibi iyi olmasada en azından kendilerini tatmin edecek kadar işlerinin olduğunu söylediler.

ÇALIŞMALARA TEPKİ
Isparta’nın gelir kaynaklarının başında yer alan öğrenciler yavaş yavaş şehre gelmeye başladı. Bunun yanında kafeler caddesi esnafını da tatlı bir heyecan sarmış durumda. Çünkü öğrenci demek onlar için gelir kaynağı demek. Onların gelmesine en çok sevinen kişiler şüphesiz Isparta esnafı. Üç aylık özlemin ardından gelen öğrenciler esnafın yüzünü güldürmeye başladı. Ancak bunun yanında Isparta Belediyesi’nin şehrin genelinde başlattığı alt yapı çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor. Şehrin birçok yerinde tamamlanan çalışmalar kafelerde de yapılıyor. Geçtiğimiz günlerde başlayan çalışmalar hala devam ediyor. Alt yapı çalışmalarının önümüzdeki günlerde de sürmesi beklenirken kafeler esnafı buranın bir an evvel bitirilmesini istiyor.

Gerek yollardaki bozukluklar gerekse de çevreye verilen gürültüden dolayı öğrencilerin rahatsızlık duyduğunu belirten esnaf, “Biz bile çalışmaların çevreye verdiği zarardan dolayı işyerlerimizde durmak istemiyoruz ki öğrenciler neden dursun? Biz üç ay boyunca dükkanlarımızda kendimiz oturduk. İşlerimiz oldukça kötüydü. Okulların açılmasına sayılı günler kaldı. Sadece üniversite değil, diğer okullarında açılması bizim açımızdan olumlu bir gelişme. Ancak belediyenin başlatığı çalışmalar hala devam ediyor ve burası şu anda virane bir halde. Yolda yürümek bile güçleşti. Ayrıca cafelerin önünde yapılan çalışmalar çevreye gürültü kirliliği yapıyor. Yüksek seviyede çıkan ses gürültü öğrencileri kaçırıyor. Dükkanlarımızda bizler bile duramıyoruz. Öğrenciler zaten durmaz. İki kelime sohbet etmek isteyen vatandaş gürültü nedeniyle onu bile edemiyor. En basitinden yemek yemeye gelen birisi burada gürültü nedeniyle onu da yapmıyor. Biz çalışmaların bir an evvel bitirilmesini istiyoruz. Çünkü burada çalışmalar bir gün bile uzasa bizim zararımıza.” diye konuştular.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum