Kafeler Caddesi'ne Alaçatı Modeli

Gökmenoğlu Öğrenci Sorunlarını Masaya Yatırdı

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Aralık 2018 10:24
Kafeler Caddesi'ne Alaçatı Modeli

İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, Kafeler Caddesinin ivedilikle ele alınması gerektiğini kaydederek, İzmir-Alaçatı Modelini işaret etti. Gökmenoğlu, KYK öğrencilerinin talepleriyle ilgili de değerlendirmeler yaptı.

“Isparta İttifakı” vurgusuyla seçim çalışmalarını sürdüren İYİ Parti Belediye Başkanı Adayı Av. Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, Kafeler Caddesi olarak anılan bölgede ivedilikle çalışma yapılması gerektiğini savundu. Gökmenoğlu, Kafeler Caddesi’ne Alaçatı Modeli uygulayacaklarını da sözlerine ekledi.

Kafeler Caddesinin en başta gele alınması gerektiğini belirten Gökmenoğlu, buraya İzmir Alaçatı modelini önerdi. Gökmenoğlu “Kafeler Caddesinin ilk başta ele alınması gerekiyor. Damgacı Sokağın ele alınması gerekiyor. Gökçay’ın ele alınması lazım. Ispartalı pikniği seviyor, yeşil alanı seviyor bunları öğrenci de seviyor ama öğrencileri buraya çekecek güzel mekanların oluşturulması gerekiyor. Kafeler Caddesine şuan itibariyle ve geçmiş dönemlerde belediyenin yapmış olduğu bir hizmet yok. Bunu yapanlar özel yatırımcılar. Belediyenin onların önünü açıcı, onların ufkunu genişletici önlemler aldığını görmedik ki sizlere soruyorum Kafeler Caddesinde kaldırım düzenlemesi dışında belediyemizin nasıl bir hizmeti oldu. Bugün kafeler kaldırımların üzerinde veya orayı yayaya kapatmanın dışında belediyenin yapmış olduğu bir hizmet oldu mu? Bakın Alaçatı denilen model var. Oraya şen şakrak güzel eğlence mekanları koysak. Güvenliğini koysak. Kafeler Caddesinde huzurlu bir ortam sağlasak. Kafelerimizin var olan görsellerini çok güzel bir şekilde ortaya çıkarsak. Oradaki binalardaki şekil bozukluklarını gerekirse kaplamalarla Isparta’nın tarihi dokusuna uygun bir mekan haline getirsek. Işıklandırmaları yapsak. O binaları tek düze kısa uzun taş beton olan görünümünü tarihi bir bina kaplamasıyla şekillendirsek. Oraya bir Alaçatı görünümü verilse gençler daha huzurlu bir şekilde etkinliklerini yapsa sohbetlerini kapalı kaldırımlar üzerinde gerçekleştirmeseler. Alttan ve üstten ısıtma sistemi olsa. Yine o caddede gençlerimizin oturabileceği rahat rahat gezebileceği gecenin yarılarına kadar ıslanmadan yağmurdan kardan etkilenmeyecekleri mekanlar oluştursak daha iyi olmaz mı?” diye sordu.

GENÇLER KAPALI DUVARLAR ARKASINA TERK EDİLMEMELİ
Öğrencilerin konaklama sorunlarına da değinen Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, “İlimizde gençlerimizin konaklama sıkıntısı var, kaliteli konaklama sıkıntısı var, konaklama sıkıntılarının yanında kültürel sıkıntıları var, gençlerin yerleri tabiî ki kafeler olacak sohbet edecekler birbirleriyle dertleşecekler ama gençlerin spor yapacakları spor merkezleri yok. Gençlerimizin bir tiyatro seyredeceği güzel bir belediye tiyatrosu veya devlet tiyatrosu yok bu şehirde. Gençlerimizin kültürel faaliyetlerini resim sergisini yapabileceği, müzik çalışmalarını gerçekleştirebileceği bir devlet konservatuarı veya belediye konservatuarı yok bu şehirde, onun için gençlerimizi rahatlatacak onların ufunetini dağıtacak çalışma zamanlarında ayırdıkları vakitlerini çok güzel değerlendirecek onların gerginliklerini ve streslerini atabilecekleri mekanlar oluşturmak zorundayız. Gençlerimiz buzdolabına, küçük problemlere takılmazlar ancak Isparta’da sosyal ve kültürel etkinliklerin olmaması nedeniyle gençlerimiz kapalı duvarlar arasında KYK’da bu tür talihsiz olaylara kalkışmışlardır. Gençlerimiz bilinçliler, onlar aydın insanlar, onlar sağduyulu insanlar, eminim ki bunu mutlaka çözüme kavuşturacağız” şeklinde konuştu.

BELEDİYENİN İŞİ LOKANTA AÇMAK MI?
Gökmenoğlu, “ KYK’daki olayın tek nedeni gençlerimizin sosyal aktivitelerinin olmaması. Kendilerini ifade edememeleri. Yurttan okula okuldan yurda gitmeleri boş vakitlerinde gidip eğlenebilecekleri var olan kendi iç dünyalarındaki güzellikleri ortaya çıkarabilecekleri mekanların olmaması. Özellikle söylüyorum belediye yatırımcı değildir. Belediyenin işi lokanta açmak değildir, belediyenin işi pastane açmak değildir. Belediye pastanecilere, lokantacılara yol çizmek, onların ufkunu genişletmek zorundadır. Yeri geldi biz bunu kendi meslek grubumuzda da yaptık. Bir araya gelinir onların görüşleri alınır bu görüşler doğrultusunda gençlerimize indirim sağlanır. Askerimize, polisimize, öğrencimize indirim sağlayın. Kendi kartlarını gösterdiğinde onlara cüzide olsa yüzde 10-20 gibi fiyatlar üzerinden indirim yapılmalıdır. İndirim yapan lokantalara belediye bir takdir belgesi verir. Öğrencilere bu indirimleri sağlayan lokantaları ilan eder öğrencilerde gider oralarda yemeklerini rahat rahat yer. Böylece biz onları Ispartalılar olarak sahiplenmiş oluruz. Isparta’nın evladı deyip onları kucaklayabiliriz” ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLER TURİZM ELÇİSİDİR
Öğrencilerin birer turizm elçisi olduğuna işaret eden Gökmenoğlu, “Öğrenciler sadece buradan okuyup tahsil hayatını tamamlayıp giden bireyler değil. Onlar Isparta’yı kucaklayan bizim temsilcilerimiz. Her ilde bizim tanıtımımızı yapan birer turizm elçimiz. Öğrenci buradan gittiği zaman Isparta’ya ailesini getirebilmeli. Her öğrencinin bir annesi, babası, eşi dostu var onları Isparta’ya gelmeleri noktasında davet etmeli. Biz bunların hepsini birer turizm elçisi gibi görmeliyiz. Öğrenciyi biz burada gelip okuyup giden bireyler olarak göremeyiz. Onun için öğrencilerin gerginliğinin nedeni bu aslında bunun önünü ve yolunu açacak olan sosyal belediyeciliktir. Gençler kapalı duvarlar arasında KYK’dan okula, okuldan KYK’ya gidiş geliş yolunda kendileri düşünmeye fırsat bulurlar var olan eksiklikleri zihinlerinde büyütürler ve bunu eyleme dökerler. Eylemden ziyade bu şehirde konuşulacak sıkıntılar belirlenecek” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum