KAGİK Üyeleri Isparta’ya Tanıttı

TOBB Bursa İl Kadın Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenen 1.Ulusal Kadın Girişimcilik Zirvesi Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde yapıldı.

Yayınlanma:
KAGİK Üyeleri Isparta’ya Tanıttı

60 ilden Bursa’ya gelen 567 kadın girişimci, 1. Ulusal Kadın Girişimcilik Zirvesi’nde Isparta KAGİK Başkanı Gözde Çağlar ile Ispartalı girişimci kadınlar hazır bulundu. Kadın Girişimciler Fuarı’nın da yer aldığı etkinlikte, ülke genelindeki kadın girişimciler 145 stantta üretimlerini sergiledi.

STANTLAR İNCELENDİ

Bursa’da düzenlenen Kadın Girişimcilik Zirvesi’ne TOBB Isparta İl Kadın Girişimciler Kurulu da 4 kişiden oluşan heyet ile yer aldı. TOBB Isparta İl Kadın Girişimciler İcra Komitesi Başkanı Gözde Çağlar başkanlığında bu zirveye katılan Isparta heyeti, kendilerine ayrılan stantta Isparta’nın yöresel ürünlerini de tanıtma imkanı bulurken, diğer illerin stantlarını da gezip, inceledi.

ZİRVE İKİ GÜN SÜRDÜ

İki gün süren Kadın Girişimcilik Zirvesi’nde ayrıca panel ve ikili iş görüşmeleri gerçekleşti. Prof. Dr. Bilçin Tak’ın moderatörlüğünde başlayan oturumlarda konuşmacılar Şeniz Yarcan (Yatırım Finansman Menkul Değerler Genel Müdürü), Aydan Baktır (Ring Reklamcılık Yönetim Kurulu Başkanı), Esin Güral Argat (Gürallar Artcraft Yön.Krl.Bşk.Vekili), Arın Saydam (Bersay İletişim Grubu Yön.Krl.Bşk.), Berna İlter (BRN Yatak Yön.Krl.Bşk.) ve Sanem Oktar (Doğrudan pazarlama iletişim Derneği kurucusu) girişimciliğin püf noktalarını anlatırken, kendi başarı öykülerini de katılımcılarla paylaştı.

İKİLİ İŞ GÖRÜŞMELERİ YAPILDI

İki gün süren zirvenin son gününde ise Paralel Oturumlar gerçekleşti. Eğitimci yazar Polat Koyuncu, İnsan Tanıma Sanatı başlıklı seminer verirken, Yaşam Koçu Sibel Bilir ise Zihin Arka Plan Okuma Becerisi konusunda katılımcılara bilgi verdi. Oturumların ardından 60 ilden zirveye katılan kadın girişimciler ikili iş görüşmelerini gerçekleştirdi.

1.Ulusal Kadın Girişimcilik Zirvesi’nin oldukça başarılı geçtiğini belirten TOBB Isparta İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gözde Çağlar, “Bursa’da iki gün süren zirvede Türkiye’nin bir çok ilinde yer alan Kadın Girişimcilerimizi yakından tanıma fırsatı bulduk. Birbirimize yaptığımız iş kolları hakkında bilgiler verdik. Bizler için açılan stantlarda Ispartamızın yöresel lezzetlerini tanıtırken, üyelerimiz de kendiişlerini tanıtma fırsatı buldular. Seminer ve panellerle de bilgilerimizi yeniledik” dedi.

ISPARTA’DAN ÖVGÜYLE BAHSETTİLER
Bursa’nın http://www.bursakent.com internet haber sitesinde Isparta’dan ve Ispartalı kadın girişimcilerden övgüyle bahsedildi. Güller diyarının gülen yüzleri başlığıyla verilen haberde, Gazeteci Osman Gürçay Isparta Standından şöyle bahsetti:

Ispartalı Kadın Girişimcilerin diğer üyeleri ile de tanıştım. KAGİK Başkanı Gözde Çağlar, Başkan Yardımcısı Zuhal Büyükçulcu ile özlü sözlü ve de unlu sohbet ettik.

İki hanımefendi de eli taşın altında olan üretime katkı koyan önemli sektör temsilcileriydi.

Gözde Çağlar, Çocuk Adası adını verdiği bir kreş ve bakım evi kurucusu olarak büyük sorumluluk gerektiren bir sektörde başarılı olmuştu.

Zuhal Büyükçulcuise yaklaşık 60 yıllık başarılı bir serüvenin yeni kuşağı olarak Hediye Un Fabrikaları aile şirketinde yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyordu.

Anadolu’nun bağrından ve gül kokularının arasından çıkarak, dimdik ayakta duran bu insanlar, bende girişimcilikte cinsiyetin anlamını bir anda sıfırladılar.

Sohbetimizin sonunda dil kirası olarak koltuğumun altına sıkıştırdıkları Hediye Un’dan yapılmış bir somun ekmeği onları anarak afiyetle yedim.

Rosense’nin gülden gelen güzelliği ile ellerimi rahatlattım.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.