Kalacak Yerin Varsa Ziyaretçinde Var

Isparta’da son 7 yıl içinde konaklama tesislerindeki artış bağlı olarak, Isparta’da yerli ve yabancı ziyaretçi sayısı da artış gösterdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Nisan 2012 16:48
Kalacak Yerin Varsa Ziyaretçinde Var

Isparta’da son 7 yıl içinde konaklama tesislerindeki artış bağlı olarak, Isparta’da yerli ve yabancı ziyaretçi sayısı da artış gösterdi. 2004 yılında 120 bin 379 olan ziyaretçi sayısı geçen yıl 231 bin 137’ye yükseldi. İlimize en çok Fransa ve Azerbaycan’dan ziyaretçi geliyor. En az doğu ülkeleri tercih ediyor.

DAVRAZ’DA YAZ KIŞ FARKETMİYOR
Akdeniz’in incisi Davraz Kayak Merkezi’nde hizmet veren tesisler sadece kayak sezonunda değil, futbol takımlarının kamp dönemi içinde büyük önem arzediyor. 2 otelin bulunduğu Davraz’da kış (ocak-şubat-mart) dönemiyle yaz döneminin (temmuz-ağusots-eylül) konaklama verileri neredeyse birbirine eşit. 2011 yılında kış döneminde 6 bin 522 kişinin konakladığı Davraz, yaz ayında özellikle futbol takımlarının kamp merkezi olması dolayıyla 6 bin 683 kişiyi ağırladı.

Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün verileri Isparta’nın konaklama tesislerinin dolayısıyla yatak kapasitesinin artırılmasının önemini gözler önüne serdi. Nitekim sadece dört yılda artan yatak kapasitesine bağlı olarak ziyaretçi sayısında artış yaşandı. 2007 yılında otellerde 1034 yatak kapasiteli ilde 166 bin 381 kişinin ziyaret ettiği Isparta’da geçen yıl otellerde bin 112 yatak hizmetiyle 231 bin 137 kişi konakladı. Geçen yıl konaklayanların 19 bin 937’si yabancı, 212 bin 200’ünü yerli ziyaretçiler oluşturdu .

İKİ YENİ OTELLE KAPASİTE ARTACAK
Isparta’da hizmete girecek olan iki beş yıldızlı otel ile yatak kapasitesi artacak. Buna göre inşaatı tamamlanan Öngör Grup tarafından yaptırılan beş yıldızlı Barida Otels 312 yatak hizmeti sunuyor. İşadamı Mesut Şener’in hayata geçireceği Hilton Otel Garden projesi ise 320 yatağı kapsıyor. Eski İl Özel İdaresi binasının otel yapılmasıyla da yatak sayısında binin üzerinde bir artış olması bekleniyor.

EN ÇOK FRANSIZLAR GELİYOR
Isparta'da Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan Belgeli 546 oda ve 1.110 yatak kapasiteli 11 adet otel, Belediyeden Belgeli 2.377 yatak kapasiteli 54 adet otel ve pansiyon olmak üzere İl genelinde toplam 65 konaklama tesisi yer alıyor. İlde toplam 3 bin 487 yatak bulunuyor. Isparta’ya en fazla turist gönderen ülkeler Fransa, Azerbaycan, Almanya, İtalya, Hollanda ve K.K.T.C. En az turist ise Afganistan, Arnavutluk, Bosna Hersek, Kırgızistan, Pakistan, Tacikistan gibi doğu ülkelerinden geliyor. Yaz aylarında turizm talebi daha fazla.

HER İLÇEDE TESİS VAR
Verilere göre ilimizde tesisler en fazla Eğirdir’de pansiyon olarak bulunuyor. İlçede Belediye Belgeli 20 pansiyon ve 9 otel var. Bakanlık belgeli otel sayısı 2. Isparta merkezde bir pansiyon ve 15 Belediye belgeli otel var. Bakanlık belgeli otel sayısı 7. Isparta’nın tüm ilçelerinde Belediye belgeli bir otel mevcut.

KIŞ VE YAZ DÖNEMİ EŞİT
Akdeniz’in incisi Davraz Kayak Merkezinin konaklama verileri de bir hayli ilginç. 2 otelin bulunduğu Davraz’da kış dönemiyle yaz dönemi arasında konaklama verileri neredeyse birbirine eşit. 2011 yılında kış döneminde 6 bin 522 kişinin konakladığı Davraz, yaz ayında özellikle futbol takımlarının kamp merkezi olması dolayıyla 6 bin 683 kişiyi ağırladı.

Davraz’da bu dönemlerde konaklayan ziyaretçi sayısı da yıllar içinde artış gösterdi. 2007 yılında 9 bin 136 kişinin konakladığı merkezde geçen yıl 13 bin 25 kişi konakladı. Geçen yıl Davraz’da kalan ziyaretçilerin 12 in 193’ünü yerli, 2 bin 441’ini yabancılar oluşturdu.

SEYAHAT ACENTE SAYISI ARTTI
Isparta seyahat acenteleri bakımından da son 7 yıl içinde zenginleşti. 2004 yılında 1 seyahat acentesinin bulunduğu ilde bugün 15 acente hizmet veriyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.