Kalbe Hançer Vuruluyor

Kalbe Hançer Vuruluyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Nisan 2015 10:38
Kalbe Hançer Vuruluyor

Kalp Merkezi'nin merkez binaya taşınmasından sonra hızla kan kaybeden SDÜ Hastaneleri Kalp-Damar Cerrahi Kliniği'nde korkulan oldu.

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri'nde kardiyoloji ve kalp-damar cerrahi kliniklerinde yaşanan kan kaybı giderek büyüyor.

Nitelikli akademisyenler başka üniversite hastanelerine ya da özel sektöre geçiş yapmazı yetmezmiş gibi SDÜ Hastaneleri Yönetiminden de bu kliniğe ilişkin büyük bir darbe geldi. Isparta için hayati önem taşıyan Organ Nakil Merkezi kurma hazırlığında olan SDÜ Hastaneleri Yönetimi, yataklı tedavi için gereken yeri bulmak için bir başka bölüme zarar verici bir karar aldı. Alınan karar doğrultusunda zaten yeterli gelmeyen Kalp-Damar Cerrahi Kliniği'nin 12 odasından 6'sının boşaltılması talep edildi. Hınca hınç dolu dolan kliniğin 12 odasından 6'sının boşaltılması 'hastalara başınızın çaresine bakın' mesajını içeriyor. Hastalar ya evlerine gönderilecek ya da başka hastanelere sevk edilecek.

SDÜ Hastaneleri Kalp-Damar Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanlığı, yönetimin kararını mahkemeye taşıyor. Kalp-Damar Cerrahi ABD Başkanı Prof. Dr. Turan Yavuz, 6 odanın boşaltılmasının yanlış bir karar olduğunu belirterek "Yönetimin aldığı bu kararı pazartesi günü İdare Mahkemesi'ne taşıyoruz. Burada hastalar mağdur olacak. Boşaltılması istenen odalarda hastalar var. Bu hastaları nereye yatıracaksınız, nereye göndereceksiniz. İnsan sağlığı açısından oldukça tehlikeli olan bu kararın öncelikle yürütmesinin durdurulmasını talep edeceğiz. İnşallah haklılığımız mahkemede ortaya çıkacaktır" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum