Kaldırım Uygulamasına Esnaflardan Büyük Tepki

Kaldırım Uygulamasına Esnaflardan Büyük Tepki

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Eylül 2015 11:34
Kaldırım Uygulamasına Esnaflardan Büyük Tepki

Belediye Zabıta ekipleri İçişleri Bakanlığı’nın kararı gereği esnaflara uyarıda bulunarak, kaldırımların işgal edilmemesini tebliğ etti. Esnaflar, “Belediye Başkanımızdan bize sahip çıkmasını bekliyoruz” dediler.

Isparta Belediyesi Zabıta ekipleri önceki gün şehir merkezindeki esnafları dolaşarak, İçişleri Bakanlığı kararı gereği kaldırımların boşaltılmasını ve işgal edilmemesi gerektiğini tebliğ etti. Kutlubey Mahallesi 1001 Sokak’taki esnaflar dün toplanarak bu duruma tepki gösterdiler. Esnaflar, bu uygulamanın kendilerini mağdur edeceğini belirterek Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’dan da kendilerine destek çıkmalarını istedi. Esnaf, imza toplayarak, bu imzaları Isparta Belediyesi ve Valiliğe sundu.

ŞUAN ÖĞRENCİMİZ YOK ZATEN MAĞDUR DURUMDAYIZ
Esnaflardan Uğur Baysan, zabıta ekiplerinin sorunun büyük olduğunu belirterek, İçişleri Bakanlığı’ndan yazı geldiğini ve bunu uygulamak zorunda olduklarını söylediklerini belirtti. Baysan, “Kaldırımlara koyduğumuz sandalye, masa, tezgahlarının komple kaldırılmasını ve bundan sonra da konulmaması gerektiğini söylediler. Şuan öğrencimiz yok zaten mağdur durumdayız. Bakanlık uygulaması olduğunu söylediler. Buna bir anlam veremedik. Bu devlete vergimizi, bağkurumuzu, sigortamızı veriyoruz. Ama iş olmamasından dolayı 1 aydır veremiyoruz. Küçük esnafı düşünen yok. Biz 6-7 kişi zabıta müdürüne konuşmaya gittik. Müsait olmadığını söyledi ve geri döndük” dedi.

GELEN ESNAFA TOKAT VURUYOR, GİDEN ESNAFA TOKAT VERİYOR
Osman Özkan da esnafın kaldırıma masa açamadıktan sonra işinin düzgün gitmediğini ifade ederek, “Esnafın işi düzgün gitmediği zaman vergisini, bağkurunu yanında çalıştırdığı adamın sigortasını ödeyemiyor. Esnafa sahip çıkılması lazım. Beladiye başkanımız esnafa her zaman sahip çıktı. Yine sahip çıkmasını istiyoruz. Belediye başkanımızın arkasındaydık, arkasında olmaya da devam edeceğiz. Bir emir çıkıyor. Gelen esnafa tokat vuruyor, giden esnafa tokat vuruyor. Bir yere kadar sabır diyoruz” şeklinde konuştu.

1001 SOKAK ARAÇ TRAĞİNE KAPATILSIN
Baki Korkmaz da farklı bir talepte bulundu. 1001 Sokağın araç trafiğine kapatılmasını isteyen Korkmaz, buranın da Kafeler Caddesi’ne dahil edilmesini talep etti. Korkmaz, “Kafelerde kaldırımlara işgaliye bedeli ödeyerek kullanıyorlar. Burada araçlar duramıyor. Sadece geçiş için kullanılıyor. Esnaf bu araçlardan faydalanamıyor. Şehirde bu işgaliye sorunu var. Esnaf arkadaşlarımızın da bu konuda bize destek olmasını bekliyoruz” dedi.

MÜŞTERİLERİME ÇAY KAHVE İKRAMI YAPAMAYACAKSAM
BURADA ESNAFLIK YAPMAMIN HİÇBİR ANLAMI YOK
Erkek kuaförü Tevfik Yılmaz ise dükkanının küçük olması nedeniyle havluları dışarı astığını ve sandalye koyarak müşterilerine çay, kahve ikramında bulunduğunu belirtti. Bu uygulama ile müşterilerine çay bile ikram edemeyeceğini dile getiren Yılmaz, “Ben gelen müşterilerime çay kahve ikramı yapamayacaksam burada esnaflık yapmamın hiçbir anlamı yok. Zabıtanın bize destek çıkması lazım. Sözde bugün uygulamaya başlayacaklardı. Havlu bile koymayacaksınız dediler. Benim dükkanım küçük. Ben havluları nereye koyacağım? Biraz da bunu zabıtanın düşünmesi lazım” ifadelerini kullandı.

ARKADAŞLARIMIZ GÜNLÜK CİROSUNUN BELLİ BİR KISMINI DIŞARIDAKİ TEZGAHINDAN KAZANIYOR
Esnaflardan Serkan Özkan da uygulamanın kaldırılması için imza topladıklarını belirterek, “Arkadaşlarımız günlük cirosunun belli bir kısmını dışarıdaki tezgahından kazanıyor. Bu durum arkadaşlarımızın durumunu olumsuz etkiledi. Herkes bu konudan şikayetçi” dedi.

OY İSTEMEYE GELİYORLAR, ŞİMDİ BİZE DESTEK OLSUNLAR
Son olarak konuşan Bilgin Ürperen ise Esnaf Odaları Birliği, meslek odaları ve Ticaret Odası’ndan destek beklediklerini bildirdi. Ürperen, “Esnaf Odaları Birliğimiz, derneklerimiz ve Ticaret Odası başkanlığımız oy istemek için ziyaretimize geliyorlar. Ama şuanda sıkıntımızda hiçbiri bizim yanımızda ve arkamızda değil. bizim sorunlarımızla ilgilensinler biraz” şeklinde konuştu.
Esnaflar konuşmaların ardından uygulamanın sonlandırılması için topladıkları imzaları Isparta Belediyesi ile Valiliğe sundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
26 Yorum