Kalem: “Gündeme Alınması Bile Meclise Hakarettir"

Belediye Meclisi’nin bağımsız üyesi Seyfettin Kalem, SDÜ ile ilgili konuların komisyona havale edilmesini ‘Meclise hakaret’ olarak değerlendirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Şubat 2013 17:41
Kalem: “Gündeme Alınması Bile Meclise Hakarettir"

Kalem’e MHP’li Bestelci’nin de destek vermesi konunun tekrar komisyona havalesini engelleyemedi.

Belediye Meclisi'nin Şubat ayı olağan toplantıları dün yapılan ilk oturumla başladı. Belediye Meclis Salonunda saat 14.00'te başlayan, Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın başkanlığındaki toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı.

Bu doğrultuda gündem maddeleri Başkan Günaydın tarafın tek tek okunarak ilgili komisyonlara havale edildi.

Gündemin üçüncü maddesinde bulunan; İmar planı tadilatlarının görüşülmesi konusu okunduktan sonra söz alan Meclisin Bağımsız Üyesi Seyfettin Kalem, gelecek toplantıda görüşülecek olan, İmar Komisyonuna havalesi öncesi meclis üyelerine dağıtılan komisyon raporu 17 ve 18. maddelerinde yer alan Süleyman Demirel Üniversitesinin taleplerini içeren konu hakkında açıklamalarda bulundu.

“BU OLAY MECLİSE HAKARETTİR”
Seyfettin Kalem; "Gelecek toplantıda görüşülerek karara bağlanmak için İmar Komisyonunda görüşülecek konuların içinde yer alan Süleyman Demirel Üniversitesi'nin iki talebine şimdiden red vereceğimi belirtmek istiyorum ve bu iki maddenin gündeme dahi alınmadan komisyona da havale edilmesini istemiyorum. Çünkü, bu iki talebin ve görüşülmek üzere rapora yazılmasını, gündeme dahi alınmasını ben bu meclise hakaret olarak değerlendiriyorum.

İmar Komisyonuna havale edeceğimiz konuların yer aldığı raporun 17. Maddesinde Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, üniversite kampüsü içinde bulunan konut alanının ticari alana çevrilmesi ve LPG istasyonu yapmak için değişiklik yapılmasını istiyor.

18. Maddesinde ise Sayın Rektör; şuanda TED Kolejinin bulunduğu alanın eğitim alanından çıkartılarak konut alanına alınmasını istiyor. Ben bu iki maddeyi şimdiden reddediyorum. Bu maddelerin gündeme alınması bile meclise hakarettir” dedi.

BESTELCİ DE DESTEK VERDİ AMA…
Konuyla ilgili söz alan Meclisin MHP'li üyesi Uğur Bestelci ise konuşmasında; "Evet, bende eğitim alanının konut alanına çevrilmesi konusunda aynı Seyfettin Bey gibi düşünüyorum. Ancak, bu iş öyle 'Ben istemiyorum' demekle olmaz" dedi.

Bu konuda bir açıklama yapan Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da açıklamasında; "Biz bu konularda İmar Komisyonumuza güveniyoruz" açıklamasında bulundu. Konu, ilgili komisyona havale edilerek kapandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.