Kalite de Bir Adım Daha

Sağlıkta Dönüşüm Programının ana parametrelerinden biride sağlık kurum ve kuruluşlarımızda uygulanan performans yönetimi ve kalite geliştirme çalışmalarıdır.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Temmuz 2011 11:35
Kalite de Bir Adım Daha

Kalite her geçen gün daha da aşina olduğumuz bir kavram oluyor. Kaliteli ürün ve hizmet sunabilmek için her zaman kendini aşabilme yeteneğine kavuşmak gerekir. Kalıcı başarı ve sürdürülebilir bir iş sahibi olabilmek için "yönetim kalitemizi " artırmalıyız. Hizmet ve ürün kalitesinde sürekliliği sağlamanın yönetim kalitesiyle gerçekleşeceğini kabul etmeliyiz. Yönetim Kalitesini geliştirmek ise bazı ilkeleri hayata geçirmek ile sağlanabiliyor.

Yönetim kalitesini geliştirmenin en önemli araçlarından biri de süreçlerle ve verilerle yönetimdir. Müşteri için değer yaratan süreçlerin belirlenmesi organizasyonun bu süreçler bazında yapılandırılması ve her süreç ile ilgili performans kriterlerinin belirlenerek düzenli olarak ölçülmesi, performansı artırmak için önemli bir motivasyon kaynağı olur. Unutulmamalıdır ki ölçülmeyen performans iyileştirilemez.

Kalite Koordinatörümüz Sağlık Müdür Yardımcımız Elif BAYER Başkanlığında, Kalite Koordinatörlüğü çalışanları Semra ÇÖL ve Filiz Aktaş tan oluşan komisyon marifetiyle yürütülen kalite belgelendirme çalışmalarımız hızla devam etmektedir.

Isparta Sağlık Müdürlüğünün sunmuş olduğu Sağlık Sistemi Yönetimi ve Denetimi Hizmetleri Sunumu Kapsamında ISO 9001-2008 Kalite Yönetim Sistemi gerekliliklerini yerine getirdiği ve belgelendirmeyi hak ettiği OSS CERTİFİCATİON SERVİCES PVT.LTD tarafından 24.06.2011 tarihinde tarihinde tescil edilerek belge firma yöneticileri tarafından Sağlık Müdürümüz Uz.Dr.Süleyman Önal'a makamında kurumumuza teslim edilmiştir.

Böylece Isparta Sağlık Müdürlüğü 2008 yılından ISO 9001-2008 beri belgeli kurum olma özelliğini devam ettirerek kalite çalışmalarının süreklilik ve sürekli iyileştirme çalışmaları ile dinamik bir kalite yönetim sistemine sahip olduğunu bir kez daha göstermiştir.

Ayrıca Isparta Sağlık Müdürlüğü Kalite Yönetim Sistemi Çalışmaları kapsamında Hasta Haklarına ve Çalışan Memnuniyetine verdiği önemden dolayı "Müşteri memnuniyeti ve Şikayet Yönetim Sistemi ISO 10002:2004 kapsamında belgelendirmeyi de hak ettiği OSS CERTİFİCATİON SERVİCES PVT.LTD tarafından 24.06.2011 tarihinde tescil edilerek belge firma yöneticileri tarafından Sağlık Müdürümüz Uz.Dr.Süleyman Önal'a makamında teslim edilmiştir.

Isparta Sağlık Müdürlüğü Performans ve Kalite Koordinatörlüğü olarak, sunulan hizmetlerin süreç performansının arttırılmasında sürekli iyileştirme çalışmalarımız ve bu anlamda çabalarımız büyük bir özveri ile devam etmektedir

Sağlam temellerle ilerlemek isteyen Isparta İl Sağlık Müdürlüğü olarak, öncelikli "insan" yatırımına önem vermeye devam etmektedir. Bu gereklilikten yola çıkarak -diğer tüm alanlarda olduğu gibi – gelişen dünyanın değerleri ile aynı anda hareket ederek belgelendirme çalışmalarına devam etmekteyiz Emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ederim

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum