Kaliteli Okul Değerlendirmesinde 3. Oldular

2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı Milli Eğitim Bakanlığı Yılın Kaliteli Okul Değerlendirmesi Dalında Ülkü İlköğretim Okulu Türkiye Üçüncüsü Oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Eylül 2011 11:44
Kaliteli Okul Değerlendirmesinde 3. Oldular

2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı Milli Eğitim Bakanlığı Yılın Kaliteli Okul Değerlendirmesi Dalında Ülkü İlköğretim Okulu Türkiye Üçüncüsü Oldu.

Okul Müdürü Mehmet Göksoy, Okul Aile Birliği Başkanı Meltem Büyükvanlı ve yönetimi bu başarıyı Vali Memduh Oğuz’la paylaşmak amacıyla ziyarette bulundular.

Yarışmayla ilgili açıklamalarda bulunan Ülkü İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Göksoy; “Milli Eğitim Bakanlığının her yıl eğitimde kaliteyi arttırmak amacıyla düzenlemiş olduğu toplam kalite yönetimi yarışmasında okul olarak Türkiye 3’cüsü olduk.  İl birincisi olarak Türkiye finaline katıldık, buradaki elemelerde ilk 20 okul içerisine girdik ve akabinde bakanlıktan 4 kişilik bir heyet okulumuza gelerek çalışmaları yerinde incelediler. Eğitim öğretim açısından, fiziki yapılanma açısından, rehberlik çalışmaları açısından ve benzeri gibi konularda yapılan çalışmalar yerinde incelendi. 2 Haziran 2011 tarihinde büyük final etabında okul olarak Türkiye 3’cüsü olduk ve bu mutluluğumuzu Sayın Valimizle paylaşmak amacıyla kendilerini ziyaret ediyoruz” dedi.

Başarıda herkesin payı olduğunu belirten Okul Aile Birliği Başkanı Meltem Büyükvanlı; “Bu önemli başarıda kul velilerimizin, öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve tabi ki idarecilerimizin çok önemli katkıları oldu. Hep birlikte emek verdik, destek verdik. Başarı paylaşıldıkça daha da güzel olmakta, bizde bu başarımızı Sayın Valimizle paylaşmak istedik. Aynı zamanda sadece okulumuzu değil ilimizi de temsil ettik ve orada Isparta’yı tanıtıcı ürünlerimizi sergiledik” dedi.

Ülkü İlköğretim Okulunun almış olduğu bu ödülün önemli bir başarı olduğunu kaydeden Vali Memduh Oğuz, ödülün okul idareci ve velilerin ortak gayretleri ile alındığına dikkat çekti.

Türkiye genelinde 10 binlerce okulun değerlendirildiğini belirten Vali Oğuz; “Türkiye’nin çok büyük illerindeki okulların derecelendirmeye giremediklerini göz önüne alırsanız başarının ne kadar önemli olduğu görülür. Bu manzarada bir başka şeyi de görüyoruz, okul öğretmenleri var, yönetim var ama esas çok önemli bir unsur var, veliler var, aile birliği var. Hep söylüyoruz, eğitim sadece okulun ve öğretmenin işi değil, halkın topluca buna sahip çıkması, velilerin hep beraber sahip çıkmasıyla eğitim tamamlanır. Bunu geçen senede gördük, ülkü okulunda en küçük bir hadisede, her olayda, her etkinlikte bir ilgi var. Bu ilgi okul yönetimini ve öğretmenlerimizi de şevklendiriyor.

Isparta’da eğitimin yüksek olduğunu söylüyoruz, buda onu bir kanıtı. Bu başarıdan bende Isparta Valisi olarak büyük memnuniyet duyuyorum. Çocuklarımız adına, velilerimiz adına büyük memnuniyet duyuyorum. Gelecek senede en kaliteli ekip yarışmasına girmelerini tavsiye ediyorum. Seneye bütün gücünüzle bu kategorideki yarışmaya katılın ve inşallah orda da iyi bir derece getirirler.

Kendilerinden bu ödülü alırsanız bana getirin diye ricada bulunmuştum,  sağ olsunlar bizi mahcup etmediler ve ödülleriyle beraber geldiler. Gelecek sene yolu bilen, usulü bilen ülkü okulumuzdan kaliteli ekip ödülünü bekliyorum, diğer okullarımızdan da kurum bazında, okul bazındaki yarışmalarda sonuç bekliyorum.Kendilerini tekrara tekrar tebrik ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.