Kalorifer Yakım Saatleri Belirlendi

Isparta’da kalorifer ve sobaların yakım saatleri belirlendi. İlk yakış saati 07:00’ye kadar tamamlanacak. İkinci yakış saati 16:00’dan önce tamamlanmak zorunda.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Kasım 2012 09:36
Kalorifer Yakım Saatleri Belirlendi

Vali Yardımcısı Cengiz Ata’nın başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu ilde kalorifer ve sobaların yakım saatlerini belirledi. Bağlayıcı özelliği olan kararlara göre Isparta’nın rakım ve iklim özellikleri göz önüne alınarak, dış ortam sıcaklığı gece ve gündüz 15santigrat derecenin üzerinde olduğu günlerde kalorifer ve sobaların yakılmasına izin verildi.

Kalorifer ve sobaların; işyerlerinde bina iç ortam sıcaklığı 18 santigrat, konutlarda ise 20 santigrattan yukarı olmayacak şekilde yakılması kararlaştırıldı. Hastaneler, yatılı ve gündüzlü okullar, öğrenci yurtları, yaşlılar ve güçsüzler yurtları, kreşler, terminaller ve kolluk binalarında kalorifer ve sobaların iç ortam sıcaklığı 20 santigrat dereceden yukarı olmayacak şekilde devamlı olarak, hava kirliliğine neden olmayacak şekilde yakılması da kararlaştırıldı. Sönmüş kalorifer ve sobaların ilk yakış saatlerinin 07.00’ye kadar bitirilmesi, ikinci yakım işleminin de 16:00’dan önce yapılması kararlaştırıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum