Kalp Merkezi Klinik Olarak Hizmet Verecek

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Şevket Demirel Kalp Merkezi, Araştırma ve Uygulama Hastanesi bünyesinde hizmet verecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Şubat 2012 16:18
Kalp Merkezi Klinik Olarak Hizmet Verecek

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Şevket Demirel Kalp MerkeziBaşhekimi Prof. Dr. Mehmet Tuğrul Sezer, merkezin hizmetlerinin tam anlamıyla yerine getirilebilmesi için gerekli olan her türlü tıbbi cihaz ve donanımın hastane bünyesine taşındığını söyledi.

Başhekim Tuğrul Sezer, “15 Şubat 2012 tarihi itibariyle her türlü tıbbi cihaz ve donanım SDÜ Araştırma Hastanesi bünyesine taşındı. Bu merkezi Şevket Demirel yaptırmıştı ancak bina sözleme gereği Sağlık Bakanlığı'na tahsisliydi. Burayı kullanım süresi sona erdi. İlgili hizmetin sürdürülmesi için önceki yönetim altyapı çalışmalarını tamamladı. Yeni yönetimimiz bu işi hızlandırdı. Mart ayı içerisinde taşınacağını söylemiştik ama daha erken oldu. Kalp insanın en önemli organı: Kalp sağlığı hizmetlerinin aksamaması için altyapı çalışmaları hızlandırıldı. Kalp Merkezi'nde 78 olan yatak sayısı burada 81'e çıkarıldı. Şimdi de anjiyografi cihazı alınacak. Her türlü kalp ameliyatları yapılabiliyor. Sadece Isparta değil, Antalya, Afyon, Konya'dan da hastalar geliyor. Hizmette aksama olmadan program devam ediyor. Artık tüm poliklinik hizmetleri de hastane bünyesinde yapılacak. Sadece bir blok 4 katıyla birlikte kalp kliniği haline getirildi” dedi.

YOĞUN BAKIM YATAK SAYISI ARTIRILACAK

Isparta'nın yatak kapasitesi bakımından Türkiye'de ikinci sırada yer alırken, üçüncü basamak sağlık kuruluşu yoğun bakım yatağında eksiklik olduğunu kaydeden Prof.Dr. Sezer, “Üçüncü basamak yoğun bakım yatağında hasta solunum cihazına bağlanabiliyor. Bu eksikliği gidermek için ameliyathane ve yoğun bakım ünitemizi büyütmek istiyoruz. Çalışmanın akabinde üçüncü basamak yoğun bakım yatağı 18'den 35'e yükseltilecek. ŞU anda hastanemiz 600 yatakla hizmet veriyor ve doluluk oranımız yüzde 90'larda seyrediyor. Bazen doluluk oranı aşıyor ve hastalarımıza sıra vermek zorunda kalıyoruz” diye konuştu.

ŞEVKET DEMLİREL İSMİNİ YAŞATMAK İSTİYORUZ

Prof.Dr. Sezer, kliniğe Şevket Demirel isminin verilmesinin uygun olmayacağını kaydederek,

“Yeni bir binada Şevket Demirel adını yaşatmak istiyoru. Şevket Demirel hastanemize hala katkılarını sunuyor. Destek olmaya devam ediyor. İsmini yaşatmak istiyoruz. Eğer hayırseverler yardımcı olurlarsa hastanemize bir ek bina yaparak Şevket Demirel Kalp Merkezi'ni oraya taşımak istiyoruz. Demirel'in ismini bir kliniğe vermeyi uygun görmedik. O nedenle bir ek bina yaparak yeniden Şevket Demirel ismini hastanemiz bünyesinde yaşatmak istiyoruz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.