Kalp Merkezinde Nakil Başladı

SDÜ Şevket Demirel Kalp Merkezi hasta hizmetinde hiçbir aksama olmaması için kısım kısım taşınmaya başladı. Dün itibariyle yataklı servis yeni binaya yerleşti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Şubat 2012 10:37
Kalp Merkezinde Nakil Başladı

 

Şevket Demirel Kalp Merkezi'nde yeni binaya taşınma dün itibariyle başladı. Yataklı hastalar SDÜ doğu kampüsündeki yeni binaya sevk edildi. 2 haftada tamamlanması beklenen süreçte tıbbı teknik malzemeler de peyderpey yeni binaya konuşlandırılacak. Bu süre içerisinde poliklinik hizmetleri eski binada devam edecek.
 
Yeni yerinde hizmet verecek olan kalp merkezi son teknolojiye sahip. Yeni hizmet binası son sistem havalandırma ve tıbbi gaz sistemleri ile donatıldı. Her odaya özgün havalandırma ve ısı derecelendirilmesi özelliği bulunuyor. Merkezde dijital tam donanımlı anjiyografı cihazı mevcut. Bu cihazla hem koroner anjiyografık işlemler hem de diğer girişimsel işlemler (radyolojik, nörolojik, periferik arteriyel girişimler) yapılabiliyor.
 
Ayrıca, iki adet daha anjiyografı cihaz yeri hazır olup koroner anjiografi cihaz sayısının 3'e çıkarılması planlanıyor. Şu anda merkezde 4 adet ekokardiyografi (kalbin yapısının, kasılmasının ve kapak hastalıklarının değerlendirildiği cihaz) cihazı da bulunuyor. Bu cihazla ayrıca yemek borusundan yapılan eko yöntemiyle de kalbi 3 boyutlu görüntüleme sağlanmakta.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.