Kalp Merkezi’nden Başarılı Bir Operasyon

Süleyman Demirel Üniversitesi Şevket Demirel Kalp Merkezi’nde başarılı bir operasyona daha imza atıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Şubat 2012 17:52
Kalp Merkezi’nden Başarılı Bir Operasyon

Süleyman Demirel Üniversitesi Şevket Demirel Kalp Merkezi’nde başarılı bir operasyona daha imza atıldı. Ülke genelinde sayılı merkezlerde yapılabilen ameliyatta, lokal anestezi altındaki hastaya kasıktan damar değiştirme yöntemi uygulandı.

Şevket Demirel Kalp Merkezi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turhan Yavuz, Abdominal ve Torakal aort anevrizmalarına uygulanan EVAR ve TEVAR yöntemleri hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Söz konusu yöntemin tıbbi adını karın damarındaki genişlemede EVAR, göğüs damarı genişlemesinde ise TEVAR olarak belirten Prof.Dr.Turhan Yavuz, Süleyman Demirel Üniversitesi Şevket Demirel Kalp Merkezi’nin Türkiye’de bu operasyonu en çok yapan merkezler arasında olduğunu kaydetti.

Yavuz, kanaması olan kalp damarlarında yırtık ve balonlaşma oluşan hastalara uygulanan lokal anestezi ile kasıktan damar değiştirme yöntemi hakkında şunları kaydetti: “Abdominal Aort Anevrizmaları ve Torakal aort anevrizmaları hayati tehdit eden hastalıklarıdır. Özellikle 5cm üstü büyümelerde ani patlamaya neden olarak bol kanama ve ölüme neden olabilirler. Bu hastalar karın ağrısı sırt ağrısı gibi şikayetlerle gelebilir. Bu hastalıkların normalde tedavileri büyük bir operasyonla (4-8 saat arasında süren) yapılır. Ameliyatları son derece risklidir ve hastalar 1 aya kadar hastanede yatmak zorunda kalabilirler. Delinmeyle gelen vakaların da yarısına yakını hayatını kaybeder. Son yıllarda gelişen bir teknikle lokal anestezi altında uyutulmadan kasıktan bu damarları değiştirme yöntemi geliştirildi. Merkezimizde 1-1.5 saatte tedavilerini görüntüleme altında yapıp, 1 gün sonra taburcu ediyoruz. Bu yöntemin tıbbı adı karın damarındaki genişlemede EVAR, göğüs damarı genişlemesinde ise TEVAR’dır. Süleyman Demirel Üniversitesi Şevket Demirel Kalp Merkezi Türkiye’de bu operasyonu en çok yapan merkezler arasındadır”dedi.

Hastaların birçok merkezden geldiğini söyleyen Prof.Dr.Turhan Yavuz, ameliyat şansını yitiren hastaları bile böylece tedavi edebildiklerini açıkladı.

Şevket Demirel Kalp Merkezinin alt yapısıyla Türkiye’deki en iyi hastaneler arasında yer aldığının da altını çizen Prof. Dr. Yavuz, Şevket Demirel Kalp Merkezi’nin, eğitim kompleksi olarak, özellikle girişimsel radyoloji ünitesinin Türkiye’de birçok merkezde olmayan özelliklere sahip olduğunu ifade ederken, “Dünyada da son yıllarda hızla artış gösteren tedavi yöntemini hastanemizde uygulamaya başladığımız günden bu yana Türkiye’nin çeşitli yerlerinden birçok hastanın tedavisini başarıyla gerçekleştirdik. Acil kanaması ve kalp damarları yırtık olan hastalara kasıktan lokal anestezi vererek damarlarını değiştiriyoruz. Bir saat süren işlem sonunda hem yırtık hem de balonlaşma tedavi edilmiş oluyor. Bu yöntemle ameliyat şansını yitiren hastaları bile tedavi edebiliyoruz. Normal açık ameliyata göre daha az risk taşıyan işlem neticesinde, hastalarımızı yormadan memnuniyet içerisinde taburcu ediyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum