Kalp Merkezi'nin Taşınması Yanlıştı

Kalp hastalıkları tedavi hizmetlerinin bir enstitü havasında verilmesi gerektiğini belirten Tıp Fakültesi Kalp-Damar Cerrahisi ABD Başkanı Prof. Dr. Turhan Yavuz, "taşındıktan sonra hasta sayısı azaldı" dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Aralık 2014 15:33
Kalp Merkezi'nin Taşınması Yanlıştı

SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kalp-Damar Cerrahisi ABD Başkanı Prof. Dr. Turhan Yavuz, Basın Kulübü'nün konuğu oldu. Kalp hastalıklarının genç yaşlara kadar düştüğünü belirten Prof. Dr. Yavuz, Şevket Demirel Kalp Merkezi'nin Tıp Fakültesi Hastanesi bünyesine taşınılması kararının yanlış olduğunu savundu. Yavuz, şu açıklamalarda bulundu:

HİÇ HASTA ÖLDÜRMEDİM DİYEN YALAN SÖYLÜYORDUR
1999 yılında kalp merkezini kurduğumuzdan ilk ekipten beri buradayım. Halk arasında yoğun bakımda hastalar ölüyor gibi bir düşünce var. 15 yıldır buradayım. 6 yıldır hiç ölüm yaşamadık. Ondan önce çok düşük oranla bunu yapıyoruz. Kalpte ölmeden bu işi yapıyorsanız yalan söylüyorsunuz. Kalp ameliyatı yapıyorum 'ölmüyor' diyen birisi yalan söylüyor.

BAŞARILI OPERASYONLAR
Burada iş bizim Ispartalı vatandaşlarımıza düşüyoruz. Biz otelcilik değil bilimsellik hizmeti vermek için buradayız. Türkiye’nin her yerinde kalp ameliyatları çok başarılı yapılıyor ama burada da başarılı yapılıyor.
Kalp merkezinin merkeze taşınmasını engellemeye çalışan birisi benim. Çünkü kalp merkezi gibi üniteler birleşik olmalıdır. Bir enstitü havasında olmalıdır. Şuan ki yerde bir akciğer filmi çekiliyor, bir yerde eko, diğer yerde anjiyo yapılıyor. Bir insanın yetişmesi söz konusu değil. Bunu söyleyince sadece sizin branşınız mı önemli diyor. Ben bunu söylemiyorum. Kalp hastalıkları bir enstitü havasında hizmet vermelidir.

HASTALARI KAÇIRAN OTELCİLİK HİZMETİDİR
Ayrı bir kalp merkezine üniversitenin ihtiyacı vardır. Çünkü her insan kalp krizinden çok hızlı bir şekilde kaybedilebilir. Bana göre yeni binada hasta sayısında azalma var. Kalp merkezindeyken hangi hastamız mağdur olmuş, hangi hizmet aksamış? Demek ki doğru bir yermiş. Bilimsel yeteneklerimizin yeterli olduğu inancındayım. Hastaları kaçıran otelcilik hizmeti, özel bağlantılar ve kötü propagandadır. Daha da insanların buraya bağlı kalmasını istiyorlar.

KALBE ÖNEM VERİLMELİ
Tıp Fakültesi yönetimi kalbe önem vermez diye düşünmüyorum. Verecek olsalar böyle bir yapılanma içerisinde olmazlardı. Dünyanın hiçbir yerinde anjiyo bir yerde, poliklinik başka yerde gibi organizasyon olmaz. Bu son derece nettir. Bir amir her şeye hakim olamayabilir. Ama fikir alabilirsiniz. 12 odamız vardı başhekimlik 6 odayı talep etti. Dünyanın neresinde gördünüz genel cerrahinin yapacağı bir ameliyatı kalp damar cerrahisi servisi içerisinde yatırmayı? Kalp damar cerrahi servisinden en önemli yeri organ nakli merkezi için talep edildi. Yöneticiler ve hekimler değişebilir. Ama kurumsal kimlik içinde yapılması gerekenler değişmemeli. gerekir. Ben akademik kurulumu toplayarak resmi yazı ile hukuksal ve bilimsel olarak verilmemesi gerektiğini bildirdim. Daha son cevap gelmedi.
ELLERİMİZİ ARKADAN BAĞLAYIP 'HİZMET EDİN' DİYEMEZSİNİZ
Çocuk Kalp Hastalıkları hekimi daha önce vardı. Şimdi yok. Biz erişkenle ilgileniyoruz. Olması gerekir. Çünkü buradaki çocukların da bu hizmeti almaya ihtiyacı var. Bu hekimsel dik duruşumla ilgilidir. Tıbben mümkün olmayan bir şeyi kabul etmem mümkün değildir. Ama amirler alabilirler buna bir şey diyemem. Bu ellerinizi arkadan bağlamak sonradan gözlerini bağlamak ve hizmet edin demektir. Siz ameliyat etmeyin demektir. Ben hizmet etmeye devam edeceğim. Öyle bir kalp merkezi olmalı ki her şey hizmet içerisinde olmalıdır. Isparta bunu hak ediyor. Bu benim şahsıma yapılmayacak. Çok iyi hastanelerin olmasını istiyoruz. Biz hizmet etmek için buradayız.

KORİDORU YÜRÜYEREK GELEN HASTA ZATEN EFOR TESTİNE TABİ TUTULMUŞTUR
Hasta sayısı bana göre azaldı. Biz efor testini makineye bağlamadan yapıyoruz. Koridorun başından bizim oraya geldiyse zaten efor testinden geçmiş demektir.
Ben Ispartalıyım. Hep buradayIM. Kapımda telefonum yazılı ve insanlar beni 24 saat arayabilir. Herkes ulaşılabilir olması gerekir. Benim görevim bu. Benim vicdanı görevim budur."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum