Kampüse Yurt ve Apart Yapılmayacak

Rektör İbicioğlu, kamuoyunda üniversite kampüsüne apart ve yurt yapılacağı iddialarını yalanladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Ağustos 2012 12:17
Kampüse Yurt ve Apart Yapılmayacak

üleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan ibicioğlu, kamuoyunda üniversite kampüsüne apart ve yurt yapılacağı iddialarının konuşulduğunu belirterek, bunları tamamen asılsız olduğunu açıkladı.

Isparta’da binlerce insanın apart ve yurt işlet-meciliğinden ve bağlı sektörlerden ekmek yediğini belirten İbicioğlu:"Biz Isparta’ya, esnafa zarar verecek hiçbir şey yapmayız. Bize kampüse apart ve yurt yapma noktasında çok sayıda başvuru var, istek var. Ama biz karşı çıktık, şehirde yapın dedik. Kampüse apart ve yurt yapılması gibi bir durum söz konusu değildir.

Biz apart ve yurtların kalitesinin artmasını istiyoruz. Şehre zarar verecek hiçbir kararı almayız" şeklinde konuştu.

Tıp Fakültesi Hastanesinin her geçen gün geliştiğini ve buna paralel olarak hasta sayısında da artış yaşandığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; "Bilindiği gibi ben defalarca söylüyorum Isparta’yı bilim, sağlık ve eğitim merkezi yapacağız diye. Bu konuda çalışmalarımız aralıksız sürüyor.

Bunlardan bir tanesi de Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanemize yurt dışından da hasta getireceğimiz projedir. Bu hastanemizde günde bin-lerce vatandaşımız tedavi oluyor. Buna bir de yurt dışından gelecek hasta konusu da eklenince orada gerçekten bir otele ihtiyaç var. İşte bizde bunun için hastanenin oraya bir otel yapılmasını istiyoruz.

Buradan müteahhitlere çağrıda bulunuyorum. Gelsinler hastanenin yanına otel yapsınlar. Böylece, hem hastanemizde kalan hasta yakınları hem yurt dışından gelecek hasta yakınları rahatlıkla kalabilme imkanına kavuşacaklardır. Bu otel işletmecileri için de iyi bir imkan olacaktır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.