Kamu Araçları Burdur Valiliği’nin Emrine Verildi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 27 Şubat’ta Burdur’da yapacağı miting ile ilgili Isparta Valiliği’nin 11 Kamu Kurumu il müdürlüğüne genelge göndererek sivil plakalı resmi araçların 2 gün süre ile Burdur Valiliği’nin emrine verilmesini istediği ortaya çık

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Şubat 2014 17:07
Kamu Araçları Burdur Valiliği’nin Emrine Verildi

Vali Yardımcısı İsmail Akman imzalı resmi yazı CHP İl Başkanı Vedat Şenol’un gündemindeydi.

Vali Yardımcısı İsmail Akman imzalı yazıda “Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 27 Şubat 2014 Perşembe günü Burdur’u ziyaret edecekleri Burdur Valiliğimiz tarafından bildirilmiştir. Sayın Başbakanımızın refakatlerindeki heyete ihtiyaç olan kurumunuza ait sivil plakalı araçların (araç üzerinde logo ve amblem bulunmayan) tamamının 26-27 Şubat 2014 tarihlerinde Burdur Valiliği emrine görevlendirilmesini ve sonucundan bilgi verilmesini önemle rica ederim” ifadeleri yer aldı.
Resmi yazı; Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, SGK İl Müdürlüğü, Çalışma ve İŞKUR İl Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, TEİAŞ 7. İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve İl Sağlık Müdürlüğü’ne gönderildi.



Konuyla İlgili CHP İl Başkanı Vedat Şenol düzenlediği basın toplantısında “Bu kadar olayın içinde ne yazı ki üzülerek söylüyorum ihmal etmediği seçim mitingleri başlaması sürecinde özellikle Valiliklere yazı gönderiyor, Valiliklere gönderdiği yazılarda ilgili kurum ve kuruluşların sayın başbakanın mitingine sivil araçlarla katılım sağlamaları isteniyor.

Yani insan utanır. Mitingler her siyasi partinin hakkıdır. Ama ortada seçim sürecine girildikten sonra bir bakanın, bir başbakanın kamu kuruluşlarını insan ve araç olarak kullanması son derece ahlak dışı bir olaydır. Böylesi bir olayın Valiliklerden istenmesi Valiliklerinde bu emir üzerine ilgili İl müdürlüklerine böyle bir talepte bulunması bence hem ahlaki olarak sorundur, hem de Yüksek Seçim Kurulunun yasaklarına aykırıdır.

Sayın başbakan artık suç işlemeye o kadar alıştı ki yani ben yaptım oldu, benim söylediğim her şey kanun ferman noktasında ve onun her şey doğru, onu eleştiren herkes yanlış. Kusura bakmayın Türkiye hukuk devleti. Ne kadar hukukumuz, yargımız yok olsa da en azından seçimin nasıl yürütüleceğine ilişkin Yüksek Seçim Kurulunun yönlendirdiği bir sistem var. Bu yazı sadece Isparta da olduğunu zannetmiyorum. Tüm Valiliklere giden bir yazı üzerine Valiliklerin harekete geçmesi olayıdır bu.” dedi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.